*Nettavisen* Sport.

Lyn og Edu avtaler spilletid

Stjernen kan være tilbake lørdag, men spiller dersom han går med på en avtale. Sjekk hva den er.

12.04.07 12:19

(iOslo.no): Edu begynner i dag med løpetrening, og det jobbes med å få ham klar til bortekampen mot Fredrikstad lørdag. I seriepremieren måtte Lyn-stjernen ut etter 19 minutter med kjenning av en strekk på baksiden av låret. Nå er det usikkert når nigerianeren er tilbake.

Avgjørelse lørdag
- Jeg vet ikke om det er aktuelt å for ham å være med i neste kamp. Det avgjør vi først lørdag. Han blir nok ikke lenge ute. Det er heller snakk om dager enn uker, forteller Lyn-fysioterapeut Geir Kåsene til iOslo.no.

Han ønsker ikke å si hva diagnose til Edu er, og mener det er et dilemma når de skal slippe spissen i aksjon igjen. Lyn ønsker nødig å gå på en blemme som setter ham ut av spill i lang tid.

- I dette tilfellet føler vi ikke at alle trenger å få vite om helsetilstanden hans. Jeg kan si at han har fått en liten overbelastning på baksiden av låret. Vi får se når han er tilbake. Skaden er ikke alvorlig, men samtidig er dette noe som kan komme tilbake. Så det blir et lite dilemma, forteller Kåsene.

Før seriepremieren var det usikkert hvor lenge Edu ville holde. Lyn tok sjansen på å bruke ham fra start, men det var med en klar forutsetning.

Avtalen
- Vi avtalte at han kunne spille dersom han sa fra med en gang han kjente noe. Det gjorde han, og det var derfor han ble byttet ut tidlig. En tilsvarende avtale om spilletid kan bli aktuelt igjen dersom han er klar mot Fredrikstad, forteller Kåsene.

Edu trener alternativt for å bli kampklar. Han gjennomfører spesifikke styrkeøvelser og trener kondis ved å sykle. I dag er første økt med løpetrening igjen.

Gjennom vinteren slet Edu med skader, og fikk ingen optimal sesongoppkjøring.

Da Edu gikk ut mot Sandefjord, markerte innbytter Magnus Powell seg umiddelbart med nettkjenning. Trener Henning Berg vil ikke innrømme i klare ordelag at Edu vil bli savnet dersom han ikke er med i neste kamp. I stedet fokuserer han på å fremheve kvalitetene i en bred tropp.

- Edu får behandling, så får vi se om han blir klar eller ikke. Om vi blir svekket, er ikke noe å snakke om. Edu er en veldig bra spiller på sitt beste, derfor startet han sist. Vi har mange andre gode spillere. Og Magnus (Powell) scoret da han kom innpå. Det viktigste er å ha alle spillerne våre tilgjengelig, sier Berg til iOslo.no.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.