RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn og Oslo-Øst inngår samarbeidsavtale

Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Vestkantklubben Lyn og Oslo-Øst inngikk i dag en oppsiktsvekkende samarbeidsavtale

Avtalen som er inngått innebærer at Lyn stiller med trener og unge talentfulle spillere til Oslo-Øst i 2. divisjon, mot at Lyn har muligheten til å hente opp spillere til tippeligaen. Avtalen innebærer ingen kostnader for Oslo-Øst.

- Avtalen gagner begge
Klubbene er ikke i tvil om at begge parter vil tjene på et slikt samarbeid.

- Gjennom denne avtalen ønsker vi å gi unge talentfulle spillere i Lyn en mulighet til å utvikle seg bedre og raskere, sier Sportsdirektør i Lyn, Morgan Andersen, på dagens pressekonferanse.

Avtalen gjelder i første omgang for et år, men intensjonen er at den skal forlenges i mange år fremover, dersom samarbeidet fungerer.

Geir Midtsian trener
Det er tidligere talentutvikler og assistenttrener (under Sture Fladmark), Geir Midtsian, som skal lede Oslo-Øst.

- Jeg vil være trener i Oslo-Øst, men ansatt i Lyn. Jeg ser ingen problemer med det, og vil understreke at Lyn ikke går inn med penger i Oslo-Øst, sier Midtsian til TV 2 Nettavisen.

Spillerutvikling
- Hva er tankene bak dette spesielle samarbeidet?

- Tanken er først og fremst spillerutvikling. Vi ønsker å jobbe for å få opp Oslo-Øst i 1.divisjon, der spillere fra Lyn kan få skikkelig matchtrening, før de eventuelt tar det siste steget opp i eliten. Dette gir selvsagt også nye muligheter for spillerne fra Oslo-Øst, understreker Midtsian.

Image-bygging
Lyn legger imidlertid ikke skjul på at dette også handler om image-bygging.

- Lyn har lyst til å fremstå som en Oslo-klubb, ikke en Oslo-vest klubb. Vi ønsker også å rette fokus mot rekrutteringen fra den andre siden av byen, fordi vi vet at det finnes svært mange talenter der, sier Geir Midtsian til TV 2 Nettavisen.

Avtalen innebærer også forbedrede treningsmuligheter for Lyn, da de har til hensikt å benytte seg av Oslo-Østs nye treningshall på Manglerud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere