RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn overlevde torsdagen

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men det er høyst usikkert om de overlever så altfor mye lenger.

Ledelsen i Lyn møttes torsdag ettermiddag for å finne ut om klubben har livets rett. Etter det Nettavisen erfarer er situasjonen helsvart - eller i alle fall mørkegrå. Ullevaal stadion AS, klubbens største kreditor, nekter nemlig å ettergi gjeld. Det fikk Nettavisen opplyst fra sentrale kilder i Lyn.

Det kan være dødsdommen for Oslo-klubben.

Forrige uke sendte Lyn ut en pressemelding om at de trengte seks millioner kroner på åtte dager. Ellers var de nødt til å begjøre klubben konkurs. Ullevaal stadion har etter det Nettavisen erfarer krav på det meste av de seks millionene, men skal altså ha nektet å ettergi noe som helst.

Men om Lyn overlever - eller må til skifteretten - det får vi ikke vite torsdag. Det offentliggjorde klubben på sin hjemmeside torsdag kveld.

Lyns uttalelse:
«Klubbens styre besluttet at de ikke ønsket å ta en endelig avgjørelse på dagens møte, derfor er deadline blitt skjøvet på.

- Vi kommer ikke til å fatte en beslutning på dagens møte, det er alt vi ønsker å si, kan avtroppende klubbdirektør Erik Langerud fortelle lyn.no.

Han ønsker heller ikke å gå inn på når en endelig beslutning kan foreligge.

- Nei, det er ikke besluttet en endelig dato, sier han. »

Skulle Lyn ende i skifteretten vil ikke alt håp være ute. I skifteretten gjennomføres det forhandlinger, og det kan der også komme løsninger som likevel fører til at klubben overlever. HamKam får Lyns plass i Adeccoligaen hvis Oslo-klubben ikke overlever.

- Ville vært trist...
HamKam-trener Vegard Skogheim avviser imidlertid hardnakket at klubben ønsker en Lyn-konkurs.

- Vi forholder oss til at vi skal spille i 2. divisjon neste sesong, og det vil være trist å rykke opp på grunn av sånne utenomsportslige ting, sier han til Nettavisen.

- Jeg håper heller at HamKam kommer til å spille i Adeccoligaen og Tippeligaen de neste årene på grunn av egne sportslige fremganger, legger han til.

Uavhengig av hva som til slutt skjer med Lyn, er Skogheim klar på at HamKam må tenke annerledes i sin videre satsing.

- Vi må satse mer lokalt. På flere yngre spillere. Så får vi blande det med litt rutine. Skulle vi få beskjed om at det blir Adeccoligaen neste år, så takker vi selvsagt ikke nei til det tilbudet. Men det blir i alle fall ikke sånn at vi da begynner å lete etter 3-4 utlendinger, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere