*Nettavisen* Sport.

Lyn sa nei til Boca-stjerne

Foto: Scanpix

Tidsfristen var for kort.

14.02.07 14:10

(iOslo.no): Uruguayaneren Sergio Daniel Orteman var aktuell for Lyn i det forrige overgangsvinduet. De takket nei og i stedet signerte midtbanespilleren like godt for det anerkjente argentinske topplaget Boca Juniors. Trener Henning Berg husker ikke spilleren med det første iOslo nevner ham, men litt etter litt strømmer minnene på.

Ikke sett
- Når vi skal hente nye spillere, er det viktig at vi gjør et grundig arbeid i forkant. Vi fikk beskjed om at dersom vi ikke var interessert kunne han signere for en annen klubb. Skulle dette vært videre interessant for oss måtte vi sett ham i trening, hos oss. Vi kan ikke si ja ut fra en samtale, sier Berg til iOslo.no.

Berg forteller også at Lyn heller ikke har sett noen video av Orteman, som i seriepremieren i Argentina lørdag spilte hele kampen og scoret ett mål. Boca Juniors slo Banfield 4-0 på bortebane.

- Han er sikkert en god spiller og slikt kan skje. Men som sagt er vi nøye på å gjøre et grundig arbeid i forkant hvis vi skal hente inn nye til klubben, slår Berge fast.

Orteman har EU-pass og ble kåret til Copa Libertadores’ (tilsvarende Champions League i Sør-Amerika) mest verdifulle spiller i 2002. Samme år vant hans daværende lag Olimpia (fra Paraguay) turneringen.

Tre millioner
Det er nordmannen Terje Liverød som representerer spilleren. Han svarer slik på spørsmål om hvorfor en spiller av Ortemans kaliber var interessert i å komme til Lyn i Norge:

- Det er forskjellige grunner til det. Først og fremst er det et godt utstillingsvindu for å komme til en annen større europeisk liga. I tillegg passer fotballen i Norge ham bra, sier Liverøed til iOslo.no på telefon fra Argentina.

Orteman blir 29 år i år. Han beskrives som teknisk god og kan bekle sentral midtbaneposisjon og høyre kant. En overgangssum ville kommet på om lag tre millioner kroner opplyser Liverød.

Til sammenligning gikk Simen Brenne fra Fredrikstad til Lillestrøm for omlag åtte millioner.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.