Gå til sidens hovedinnhold

Lyn skuffet på Ullevaal

Lyn klarte bare uavgjort 1-1 mot Flora Tallin i Uefa-cupkvaliken torsdag kveld.

LYN - FLORA TALLIN 1-1:

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): De fleste trodde på walkover for Lyn i den første kampen i 1. kvalifiseringsrunde til UEFA-cupen. Flora Tallinn er riktignok blant de beste lagene i Estland, men estisk fotball skal være vesentlig svakere enn norsk fotball.

Og Lyn var best i to omganger, men måtte likevel nøye seg med uavgjort på eget gress.

Veteranen Jo Tessem sendte Lyn oppskriftsmessig i ledelsen fra straffemerket to minutter før pause. I andre omgang skapte hjemmelaget flere gode muligheter. Chinedu Obasi Ogbuke headet i stolpen, Stefan Gislasson skjøt rett på keeper i god posisjon og Kevin Larsen headet like over mål fra fire-fem meter helt på tampen.

Men åtte minutter før slutt utnyttet Flora Tallins Joel Lindpere dårlig forsvarsspill hos Lyn, og utlignet til 1-1.

Osloklubbens unge keeper, Johan Dahlin, kolliderte med Rasmus Daugaard i feltet og mistet ballen til Lindpere, som fikk en enkel jobb med å score.

- Jeg roper "keeper" før jeg går opp, men så kolliderer jeg i Rasmus. Jeg burde ha bokset den i stedet for å prøve å holde den. Det er min feil, sier Dahlin til TV 2 Nettavisen.

Dermed endte kampen på Ullevaal 1-1, og gjestene har det beste utgangspunktet foran returkampen om to uker. Lyn-trener Henning Berg er likevel optimistisk med tanke på avansement i Uefa-cupkvalifiseringen.

- Jeg føler at vi har en bra sjanse til å gå videre, selv om 1-1 ikke er noe bra resultat. 1-0 hadde vært mye, mye bedre, sier Berg til TV 2 Nettavisen.

Han irriterer seg over et unødvendig baklengsmål og manglende effektivitet i angrep.

- Vi er gode i begynnelsen av andre omgang, og burde kanskje avgjort da. Vi kunne gjort både 2-0 og 3-0. Men i stedet slipper vi inn et mål på slutten som vi egentlig ikke burde slippe inn på dette nivået. Men sånt skjer i fotball, konstaterer Berg.

Sjekk alle resultatene fra torsdagens kamper i UEFA-cupkvalifiseringen her

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris