Gå til sidens hovedinnhold

Lyn-spiller Martine (14) fikk drømmetreff med Vålerenga

Vålerenga fotball skal i år dra på turné for å dele sine erfaringer med andre klubber. Først ute var Nesodden mandag.

FORBILDE: Harmeet Singh ønsker nå å oppdage og hjelpe talentfulle fotballspillere i Oslo-området. Her er han avbildet i forbindelse med en fotballskole på Nesodden.

NESODDTANGEN: – Det er ofte vennskapelig fleiping om dette på Lyn-treningene. Men jeg har alltid holdt med Vålerenga, selv om det kanskje er litt spesielt siden jeg spiller for Lyn, smiler Martine Halvorsen (14).

Hun var en av 250 unge spillere som mandag fikk møte heltene i Vålerenga, da klubben sammen med Hafslund arrangerte første del av Hafslunds drømmetreff. Og ambisjonene for Vålerenga strekker seg langt utover det sportslige.

– Siden jeg er stopper er André Muri et forbilde. Men jeg liker Håvard Nielsen best. Jeg skal gifte meg med han, men han vet det ikke ennå, smiler Martine.

– Det er hyggelig å besøke andre steder. Vålerenga er viktig for mange og det er derfor gøy at vi kan gi noe tilbake, sier VIF-profil, Mohammed Fellah.

Viktig for identiteten

Hafslunds Drømmetreff er et samarbeidsprosjekt mellom Vålerenga fotball, Hafslund og breddeklubber i Oslo og Akershus.

Prosjektet tilbyr breddeklubbenes ledere og trenere samlinger som skal hjelpe til med å utvikle deres fotballfaglige kompetanse.

Les mer om Hafslunds drømmetreff her

Veteran Morten Berre mener dette er utrolig viktig for klubben.

– Det er viktig å promotere klubben på en positiv måte, sier Berre før han tar med sin gruppe med spillere til treningsøkt.

– Det er viktig at vi ikke er blodseriøse hele tiden, skyter han inn.

Les også: Klanen tror på lett seier mot Lyn

Assistenttrener André Bergdølmo, som var vikar i Martin Andresens sykefravær mandag, mener at det er viktig at Vålerenga deler sin kunnskap med klubber i nærheten.

– Vi i Vålerenga ønsker å utvikle spillere. Derfor er det viktig at vi kan dele kunnskapen med klubber rundt Oslo. Dette gjør noe med identiteten vår, sier han.

Fullsatt fotballskole

Vålerenga startet dagen med treningsøkt på Nesodden, før de holdt fotballskole for 250 barn.

Og interessen var så stor at de måtte si nei til over hundre deltakere.

Les flere sportssaker på dittOslo

Lagkameratene Niklas Wiik (14) og Kenneth Jukam (13) så frem til å få trene med spillerne på Vålerenga.

– Det er utrolig kult at de skal trene oss. Jeg håper å få en god treningsøkt, sier Niklas.

– Målet er å spille for Enga en dag. Spillerne er jo proffe, så jeg regner med det blir en god trening, sier Vålerenga-fan Kenneth.

August Farevik (11) hadde tatt på seg Vålerenga-drakta på trening. Han er ikke imponert over sesongstarten, men tror laget våkner.

– De kommer til å spille enda bedre utover sesongen. Nå bare gleder jeg meg til treningen. Det er stort at heltene mine skal være trener, sier han.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?