*Nettavisen* Sport.

Lyn-spisser uten målsetting

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Henning Berg vil ikke presse angrepsspillerne.

11.02.07 11:27

(iOslo.no): Forrige sesong etterlyste trener Henning Berg at angrepsspillerne måtte score flere mål. Da sesongen var over viste det seg at bare fire lag hadde scoret færre mål enn Oslo-klubben. Så langt i år har Lyns angrepsspillere scoret minst ett mål i alle lagets fire treningskamper. I går stod angrepsspillerne Dylan MacAllister (2) og Kim Holmen for alle tre målene i 3-0-seieren mot Stabæk. Ting kan se ut til å ha løsnet, men Berg vil ikke legge press på sine angripere.

Dylan i fremgang
- Vi kommer ikke til å sette noen mål for hvor mange scoringer hver enkelt spiller skal lage. Det er bra at angrepsspillerne våre scorer og det gir dem selvsagt selvtillit, sier Berg til iOslo.no.

Dylan MacAllister har omsider tatt treningene seriøst og hatt stor fremgang i løpet av vinteren. Selv er han strålende fornøyd med så langt å ha fått godt med spilletid og fire mål på like mange treningskamper. Berg mener det er viktigere at australieren kommer til nytte for laget som helhet enn at han lager mange mål.

- Det viktigste for Lyn er å vinne kamper. Ikke ha en toppscorer. For Dylan sin del mener jeg det er viktigere at han gjør det rette i ulike situasjoner. Dersom det er mer naturlig at han skal slå en pasning enn at han skyter på mål så er det det jeg vil han skal gjøre. Jeg kommer ikke til å forlange verken fra Dylan eller noen av de andre spissene at de skal score så og så mange mål i løpet av sesongen, sier Berg.

Supporterstøtte
Fremgangen til MacAllister gjør at Berg foreløpig ser optimistisk på fremtiden til kraftspissen.

- Fortsetter Dylan det arbeidet han har gjort kan han nå langt. Han har potensial til å kunne score i hver kamp han spiller, skryter Berg, som altså ikke ønsker å legge ekstra press på spilleren.

MacAllister selv synes holdningen til Berg er bra. I motsetning til når han var i Brann opplever han ikke et, til tider, urealistisk press.

- Som profesjonell fotballspiller må du alltid regne med å ha press på deg. Det er ikke annerledes i Lyn enn andre toppklubber. Likevel må jeg si at presset her er annerledes enn da jeg var i Brann. I Bergen virket det som om alle hadde en meningen om hva du skulle gjøre og om prestasjonene dine. Her i Lyn får jeg full støtte fra supporterne på en positiv måte og Henning (Berg) setter ikke urimelige krav til oss selv om han er veldig bestemt. Jeg trives godt her og håper at jeg kan gi mye tilbake til laget og supporterne, sier MacAllister til iOslo.no.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.