*Nettavisen* Sport.

Lyn syv mill. i minus

Foto: JOHN GRESS/SCANPIX

Oslo-klubben reduserte underskuddet med 8,8 millioner fra Manchester United.

17.08.06 09:28

Pengene fikk FC Lyn Oslo AS i opsjonspremie for retten til å kjøpe John Obi Mikel, som til slutt endte i Chelsea.

Klubbeier Atle Brynestad kunne altså gått på en langt større smell. Isteden ble underskuddet mindre enn noen gang siden Brynestad tok over vestkantlaget på slutten av '90-tallet.

«Underskuddet i 2005 skyldes i hovedsak avskrivninger på verdi av spillertropp og strategiske administrative ansettelser,» heter det i styrets årsberetning.

Smart Club-gründerens samlede underskuddet lyder nå på vel 81 millioner. I 2004 tapte Lyn 9,1 millioner, men plusset på omsetningen med ti millioner.

I fjor steg omsetningen med ti nye millioner til 39,7 millioner. For inneværende sesong la Lyn opp til ytterligere ti millioner i inntektsvekst og overskudd for første gang siden Atle Brynestad tok over.

- Vi håper aksjeselskapet skal slippe å bidra med noe i 2006. Det ble tap i fjor også, men bedring i forhold til året før. Men uten bidraget fra Atle Brynestad hadde ikke klubben eksistert på dette nivået, sa styreleder Sveinung Lunde i FC Lyn Oslo til TV 2 Nettavisen i slutten av mars.

Lunde håpet den gang på 846.000 i pluss, men etterpå gikk videresalget av Mikel til Chelsea i orden. Totalt skal Lyn ha fått inn vel 60 millioner kroner på det nigerianske stortalentet.

FC Lyn Oslo AS hadde ved årsskiftet 21,5 millioner i gjeld og 106.000 i egenkapital. Tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen mottok 909.518 kroner i lønn i tillegg til 97.077 i annen godtgjørelse i fjor.

Les også:142 mill. mer til toppfotballen

Les også:Tippeligaklubbene vil ha inn 812 mill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.