RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Lyn-talent droppet for Anichebe

Sist oppdatert:
Kampen for å bli med Nigerias OL-tropp er knallhard. Foreløpig er Odion Jude Ighalo utenfor.

LA MANGA (Nettavisen): Den talentfulle 18-åringen har vært involvert i flere av Nigerias U23-landskamper i kvalifiseringen til OL. Til den avgjørende kvalifiseringskampen mot Sør-Afrika i Abuja den 26. mars, har imidlertid tenåringen blitt utelatt.

Trener Samson Siasia har prioritert etablerte stjerner som Chinedu Ogbuke Obasi (TSG Hoffenheim), Victor Anichebe (Everton), Solomon Okoronkwo (Hertha Berlin) og Obinna Victor Nsofor (Chievo Verona) i angrepsrekken.

- Jeg hadde i det lengste håpet å spille i den kampen, men jeg er bare 18 år. Og jeg må kjempe mot Edu og alle de andre, sier Odion Jude Ighalo til Nettavisen.

Vil vise seg frem
Tenåringen har likevel ikke gitt OL-drømmen. Forutsatt at Sør-Afrika slås, vil han gjerne være med i troppen som reiser til Beijing i slutten av juli.

- En dag ønsker jeg å spille for en storklubb i Europa. Det hadde vært bra for meg å få vist meg frem for Nigeria i Beijing. Jeg håper å være tilbake under en av samlingene i forkant av OL. Vi har en god trener, og han har gitt meg tillit tidligere, sier han.

- Da mister du i så fall en måned av den norske serien?

- Ja, det blir jeg borte i hele august, og det er dumt for Lyn. Men blir jeg tatt ut, vil jeg dra, sier han.

«Unhappy» Berg
Lyn-trener Henning Berg håper i det lengste å unngå å måtte slippe stortalentet sitt til OL-turneringen. I beste fall vil han da gå glipp av kampene mot Viking (3/8), Lillestrøm (10/8), Stabæk (24/8).

Men også oppgjørene mot Strømsgodset (20/7) og Bodø/Glimt (27/07) henger i en tynn tråd.

- Jeg vet ikke om han blir tatt ut ennå. Konkurransen er veldig tøff på dette OL-laget, sier Henning Berg.

- Men det er selvfølgelig ingen gunstig situasjon for oss. Vi ønsker å ha alle våre spillere tilgjengelig til kamp. Det er én ting å miste spillere til en og annen landskamp, men om det går ut over serien i en lengre periode - er vi ikke happy med det.

- Positivt for Lyn
Det er liten tvil om at Lyn har sterk tro på at angriperen skal slå godt i fra seg på topp for oslolaget denne sesongen.

- Ighalo kom hit i fjor og ble pælmet rett utpå banen, og han klarte seg spillemessig bra. Han har utvilsomt vist bedre takter på trening enn han fikk vist mot Fredrikstad, sier Berg.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann synes det er bra for klubbens omdømme om 18-åringens OL-drøm blir en realitet.

- Jeg mener det er positivt for Lyn om vi produserer landslagsspillere, selv om det også er greit for oss å ha ham her. Men blir han tatt ut, så drar han.

- Hvor god er han?

- Ighalo har et stort potensial. Han er bare 18 år, og dette er den første vinteren han har vært med på en skikkelig sesongoppkjøring. Jeg tror han blir bra,

PS! Nigeria har foreløpig tatt ut en tropp på 51 mann til kampen mot Sør-Afrika. Men 29 av disse er hjemlige spillere som skal videre på en turnering i USA etter oppgjøret.

Nigerias tropp:

Olufemi Oladapo, Promise Isaac, Solomon Okoronkwo, Chinedu Ogbuke Obasi, Elderson Echiejile, Adebayo Olufemi, Kennedy Chinwo, Apam Onyekachi, Solomon Abwo, Sani Kaita, Dele Adelye, Victor Anichebe, Femi Ajilore, Chimezie Ojiego, Jeremiah Ani, Sylva Itua Azeke, Ukeyima Akombo, Anorie Obiora, Jide Ogunbiyi, Tunde Ogunbiyi, Martins Ekwueme, Obinna Nsofor.

Nasjonalt baserte spillere:

Emmanuel Ekpo, John Owoeri, Daddy Bazuaye, Monday James, Chibuzor Okoronkwo, Nnana Gbakwara, Osadebamen Okror, Muideen Oyewole, Gbenga Ajala, Ada Adama, Gege Goriola, Peter Gyang, Rheem Isiaka, Efe Ambrose, Musa Wada, Ambrose Vanzekin, Abass Akanji, Ubong Akure, Ikechukwu Ezenwa, Adedeji Adeyinka, Daniel Akpeyi, Ifeanyi Esobe, Abashi Barnabas, Abu Malam, Daniel Moses, Kazeem Ayelabegan, Emeka Onuoha, Jude Modilim, Mathew Otabor.

Kilde: www.kickoffnigeria.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere