*Nettavisen* Sport.

Lyn til Skeid-land?

Lyn vil ha egen storstue, og Voldsløkka er et alternativ.

05.02.08 10:45

(iOslo.no) NFF har tidligere sagt at det skal mye til for at Voldsløkka får dispensasjon til Adeccoliga-fotball. Lyn er klar for å bygge ny stadion, og virker å ha lite imot å bygge midt i Skeid-land.

Frognerparken først
- Førsteprioritet for Lyn er fortsatt å få bygge egen stadion i Frognerparken, sier adm. direktør i Lyn, Erik Langerud, til Aftenposten.

- Men vi kan godt tenke oss å bygge på Voldsløkka hvis ikke drømmen om Frogner går i oppfyllelse. Vi har vært i kontakt med personer på det området.

Lyns leiekontrakt på Ullevaal stadion går ut i 2010. Skulle det bli ny arena, ønsker klubben å bygge med kapasitet til 12-15.000 mennesker.

- Det er ingenting i veien med å samarbeide med Skeid, om det blir bygd stadion på Voldsløkka, sier Langerud videre.

- Vi kan komme med et forslag om å for eksempel leie ut til Skeid.

Tiltenkt Skeid
Kultur og nærmiljøsjef Morten Nordlie i Sagene sier til Aftenposten at bydelen aldri har tilbudt Lyn Voldsløkka, eller noen annen tomt i området.

- Banen er tiltenkt Skeid og Sagene, og er av en helt annen dimensjon enn den Lyn ser ut til å ønske seg.

Forslagene om Voldsløkkas fremtid er under behandling i Idrettsbyrådet.

Oksene i harnisk
Leder for Skeidoksene, Marius Skjolden, går hardt ut mot Lyn og stadionplanene i Skeid-land.

- Dersom det stemmer at Sagene bydel har kontakta Lyn angående arenabygging på Voldsløkka, synes jeg det er skuffende. FC Lyn Oslo er en klubb som mennesker i og rundt Skeid oppfatter at har helt andre holdninger og verdier enn det Skeid og en bydel som Sagene står for. Lyns utspill kommer etter at Skeid lenge har jobbet med sine planer for et nytt Voldsløkka. At Lyn derfor ønsker å framstå som storsinnede og sjenerøse ved å tilby utleie av bane til Skeid, midt i Skeids eget nedslagsfelt, er derfor etter undertegnedes mening både frekt og respektløst, sier Skjolden til skeid.no.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag