Gå til sidens hovedinnhold

Lyn videre i cupen?

Til tross for periodevis meget godt spill, ble Lyns ubeseirede rekke brutt i Bodø denne helgen. Kan Lyn slå tilbake allerede mot Aalesund på onsdag, og dermed kvalifisere seg for kvartfinalen i cupen? På Lyns hjemmeside har de sett nærmere på de to lagene. Kampen ser du i sin helthet på TV2 Sumo.

Det sprudler av årets Lynlag. Henning Berg har ført "nullbudsjettsmannskapet" sitt til medaljekamp i eliteserien gjennom offensiv og underholdende fotball, og den ene profilen etter den andre har etablert seg som yndlinger både blant supporterne og i media. Kan sesongen krones med en ny cupfinale på hjemmebane, undrer Lyn seg.

Aalesund fikk sitt store gjennombrudd som fotballklubb tidlig dette tiåret, og måtte gå gjennom noen år som jojoklubb før de i fjor havnet på trygg plass i eliteserien. Under Sören Åkebys ledelse har klubben satset hardt på unge spillere, blant annet tidligere Lynspiller Jonathan Parr fått et gjennombrudd i blått og oransje. Men årets sesong har blitt tøff, og laget sliter i bunnen av eliteserien. Blir Lyn for sterke også i cupen, eller kan AaFK senke skuldrene og revansjere 04tapet fra mai?

Tidligere oppgjør

De tilreisende fra Oslo hadde det nok riktig hyggelig under forrige tur til Ålesund. Med to straffer til Lyn og et rødt kort til AaFK før pause ble andre omgang en trivialitet. Espen Hoff sikret hattrick da han lurte inn sitt tredje mål like etter pause, mens Kim Holmen fastsatte sluttresultatet til 40.

I fjor startet de oransje svært dårlig, og Lyn møtte et defensivt kompakt lag som kriget seg til 00 på Ullevaal, et resultat de færreste som hadde møtt opp var særlig fornøyde med. I bortekampen var det Lyns tur til å gjøre en dårlig kamp. Kim Holmens utligningsmål var til ingen nytte, Lyn tapte 13.

Form

Lyn hadde 620 på de siste 8 før kampen mot Bodø⁄Glimt, og det måtte en noe ufortjent snuoperasjon til for å ødelegge den gode rekken. Likevel viste Lyn mye bra spill, så det er ingen grunn til å frykte for spillernes form, mener klubben selv.
AaFK har fått det tøffere etter EMpausen. Fem seriekamper har gitt fire poeng, og i cupen måtte et overtidsmål til for å slå ut nabo Hødd. En sterk borteseier over Brann gir lovnader om kvalitet i laget, men prestasjonene har vært ujevne.

Skader

Jimmy Tamandi er ute hele sesongen, mens forsvarskollega Christian Brink er ute på ubestemt tid.
Øyvind Gram, Amund Skiri og Adin Brown har alle slitt med skader for AaFK, og er usikre til onsdagens kamp.

Statistikk

Ingen spillere i dagens Lyntropp har flere kamper for laget enn unge Tomasz Sokolowski. Spiller Soko på onsdag er det hans obligatoriske kamp nummer 170 for klubben. Siden 1963 er det kun registrert seks spillere med flere Lynkamper!
Eddie Gustafsson begynner også å få rutine i Lyndrakta. Han har mulighet til å spille sin kamp nummer 70. En tredje jubliant er Indridi Sigurdsson. Islendingen sikret nettopp ny Lynkontrakt, og kan forhåpentligvis feire dette med seier i sin Lynkamp nummer 50. Paul Obiefule er foreløpig bare halvveis. Kampen mot AaFK kan bli nummer 25 i rekken.
Espen Hoff måtte stå over forrige kamp, men er trolig frisk igjen onsdag. Da har han mulighet til å få både cupkamp og scoring nummer 10, forhåpentligvis samtidig, slår Lyn.no fast.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller