RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn vraket stjernetrener

(scanpix)
Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Lyn endte opp med Hans Knutsen og Espen Olafsen, men kunne fort ha fått en tidligere spansk landslagstrener.

Sportsdirektør Morgan Andersen bekrefter at klubben hadde mange stjernenavn på blokka før de til slutt valgte Knutsen og Olafsen. Javier Clemente, som tidligere har trent det spanske landslaget, var en av de aktuelle kandidatene. Og han var ikke uinteressert.

Åpen
- Clemente har hatt en del motgang de siste årene, men via kontakter jeg opparbeidet meg i NISO, ble jeg anbefalt han. Vi var i kontakt med hans representanter, og han var absolutt åpen for å trene et lag i Norge, sier Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen.

Det var blant annet en del språklige utfordringer som gjorde at valget til slutt falt på Knutsen og Olafsen.

I prosessen fram mot å finne en ny trener, var Lyn også i kontakt med agenten til den tidligere svenske midtbanemotoren Jonas Thern, som nå trener Halmstad. Sören Kratz, som trente Hammarby til seriegull i 2001, men som senere fikk sparken, var også inne i bildet. Danske Ove Christensen, som nå trener Viborg, var også en av kandidatene.

Ikke førstevalg
Så Hans Knutsen og Espen Olafsen var ikke Lyns førstevalg.

- Det eneste jeg kan forholde meg til, er det tilbudet jeg fikk. Og det var veldig interessant. Derfor svarte jeg ja, sier Hans Knutsen til TV 2 Nettavisen.

Lyn forsøkte også å få Henning Berg og Stig Inge Bjørnebye til å trene klubben, men begge sa nei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere