*Nettavisen* Sport.

Lyngholm overtar Danmark

Det blir Brian Lyngholm som blir Jan Pytlicks etterfølger som dansk landslagssjef. Åtte år etter at han ble tilbudt jobben for første gang.

05.01.06 14:33

Brian Lyngholm var Det danske håndballforbundets førstevalg da Ulrik Wilbek ga seg i 1997, men den gangen takket han nei av hensyn til familien.

I stedet gikk jobben til Jan Pytlick.

- Rett mann
Etter åtte år med suksess under Pytlick, blir det endelig Lyngholms tur.

På en pressekonferanse i ettermiddag ble han presentert som ny landslagstrener for de danske håndballjentene.

- I Brian Lyngholm har DHF og damelandslaget fått en trener som er meget sterk taktisk og analytisk. Han er annerkjent for sine evner til å behandle lagene sine og er generelt sterk når det gjelder kommunikasjon, noe som også har spilt en stor rolle. Vi er overbevist om at Brian Lyngholm er mannen som kan fortsette den positive utviklingen som det danske damelandslaget har vært gjennom de siste årene, sier direktør i DHF, Hans-Christian Jacobsen.

Lyngholm var Wilbeks assistent i 1995 frem til Kim Jensen kom inn i bildet, og hadde stor suksess som klubbtrener i både Viborg og Virum-Sorgenfri.

Assistent for Anja
Da Virum-Sorgenfri la ned elitesatsingen i 2001, tok Lyngholm helt fri fra håndballen og holdt seg borte til Anja Andersen kollapset på Slagelse-benken i 2003 og trengte en avløser.

Med sitt geniale håndballhode styrte Lyngholm Anjas «Dream Team» til hun var tilbake. Etter det fungerte han som assistenten hennes.

Da Pytlick overtok etter Wilbek, ble det sagt at det var en umulig oppgave og at han aldri ville oppnå samme popularitet som forgjengeren. Men med to OL-gull og et EM-gull, har Pytlick lagt listen høyt for Lyngholm, som nå har to spøkelser han vil bli sammenlignet med.

Lyngholm har i første omgang skrevet en kontrakt som varer til etter VM i 2007, men den kan forlenges til etter OL i Beijing året etter.

Kim Jensen fortsetter som assistenttrener.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.