MANCHESTER UNITED - PARIS SAINT-GERMAIN 0-2:

Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United holdt følge med Paris Saint-Germain i 50 minutter.

Så skrudde gjestene opp tempoet og scoret to raske mål. Dermed er Solskjærs første tap som Manchester United-manager et faktum.

Ferdinand: - Solskjær har forberedt seg på dette

Selv om skuffelsen var stor i United-leiren etter tapet, mener Rio Ferdinand at ikke alt trenger å være mørkt.

- Jeg tror dette var en «reality check» for United, sier Ferdinand ifølge Manchester Evening News.

- Men jeg tror ikke det trenger å være en dårlig ting. Det er noe de må lære av, og nå får vi se deres reaksjon, fortsetter han.

Den tidligere United-helten jobber nå som fotballekspert for BT Sport. Han er spent på hvordan Solskjær og United vil slå tilbake etter å ha gått på sitt første tap under nordmannens ledelse.

- Jeg tror det er viktig. Under hans tid som manager, er jeg sikker på at dette er noe han har forberedt seg på - øyeblikket når de taper. Nå handler det om hvordan de reagerer på tapet og forbereder seg til neste kamp, sier Ferdinand.

Solskjær nekter å gi opp

Manchester United må gjøre noe klubben aldri har klart før om det skal bli kvartfinalespill i mesterligaen. Ole Gunnar Solskjær mener det ikke er umulig.

– Du kunne se at vi i det siste ikke har spilt så mange kamper på dette nivået. Fjell er til for å klatre i, og du kan ikke si at det er over. Vi kommer til å bli bedre etter dette, men dette var åpenbart en «reality check» for oss, sa Solskjær etter kampen, ifølge uefa.com.

– Det ble en tøff opplevelse, men det er noe vi lærer av. Vi er ikke vant til å tape kamper, men PSG er på et annet nivå enn oss. Vi får to skader rett før pause, og vi fikk ikke den effekten vi håpet på av byttene. Så slapp vi inne et mål etter en corner, og da fikk PSG kampen dit de ville ha den, sa Solskjær til Viasat.

Matic får gjennomgå: - Forferdelig

Etter en målløs førsteomgang, gikk de knappe ti minutter av andreomgang før kampens første mål kom.

Nemanja Matic glapp i markeringen, og Presnel Kimpembe løp seg fri. Kimpembe kom seg først på Di Marias hjørnespark, og satte ballen enkelt i mål.

- En fantastisk dødball av PSG, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

- Luke Shaw ble dratt for langt inn, og hadde ikke noe hjelp fra Sanchez. Ingen overraskelse at PSG leder, med tanke på byttene. Det har ligget i luften. Manchester United har vært forferdelige på defensiv dødball gjennom hele sesongen. Forferdelig av Matic, oppsummerte Samuel Luckhurst, som er United-skribent i lokalavisen Manchester Evening News.

Slik forklarer hovedpersonen selv situasjonen:

- Det var en misforståelse mellom meg og David. Jeg hørte at han sa noe, men det var min feil, sa Matic i et intervju vist på TV 2.

Lynraske Mbappé doblet ledelsen

Etter en times spill var det tid for mer jubel for de franske gjestene på Old Trafford.

Hele PSG satte fart fremover i banen. Med presist og raskt angrepsspill parkerte de United-spillerne. Mbappés fart gjorde at han smøg seg gjennom United-forsvaret og fikk satt foten mot innlegget. Ballen forsvant forbi en utspilt De Gea i United-målet.

Også denne gangen var det Di Maria som stod bak den målgivende pasningen

Bet seg merke i Solskjærs valg: - Interessant

Solskjær fikk en strek i regningen da Jesse Lingard måtte ut med skade like før førsteomgang var ferdigspilt. Lingard så først ut til å gi det et forsøk å fortsette kampen, men måtte til slutt innse at det ikke var håp. Alexis Sanchez kom inn som erstatter for Lingard.

For å gjøre vondt verre, måtte også Anthony Martial ut med skade i pausen. Han ble erstattet av Juan Mata.

Med to offensive bytter, så hadde nok mange sett for seg at Romelu Lukaku raskt ville blitt involvert. Men belgieren ble i stedet sittende på benken, mens Sanchez og Mata ble prioritert av Solskjær.

En som bet seg merke i Solskjærs valg, er BBCs fotballskribent Phil McNulty.

- Det er interessant å se at Solskjær har valgt bevegeligheten i form av Sanchez og Mata, i stedet for Romelu Lukakus fysikk, kommenterte McNulty.

Rødt kort til Pogba

Til slutt fikk også Lukaku muligheten. I det 83. minutt erstattet stjernespissen Marcus Rashford. Rashford hadde vært aktiv gjennom kampen, men klarte ikke å sette ballen i mål for United.

Ikke mange minuttene etter fikk United en ny nedtur.

Paul Pogba fikk sitt andre gule kort etter en duell, og ble sendt av banen med rødt kort.

Til tross for det røde kortet ble det ikke flere scoringer i oppgjøret, og PSG tar med seg en 2-0-ledelse inn i returkampen.

Lagene ble lekket

I kveldstimene før tirsdagens kamp ble startelleverene til de to lagene lekket. Først kom franske Yahoo Sport med en lekkasje av PSGs utvalgte.

En drøy time senere kom lokalavisen Manchester Evening News med en lekkasje av Ole Gunnar Solskjærs førsteellever.

Begge lekkasjene hadde rett i elleve av elleve spillere.

Returkampen mellom lagene spilles i Paris 6. mars klokka 21.