RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyns nye nigerianere

Foto: Thomas Gulbrandsen
Sist oppdatert:
Kolawole «Babyface» Anubi og Chukwuma «Bentley» Akabueze har skyhøye ambisjoner. – Vi skal bli bedre enn Mikel og Edu.

KADETTANGEN (Nettavisen): Lyns nigerianersaga har fått et nytt kapittel. Onsdag morgen landet Kolawole «Babyface» Anubi (19) og Chukwuma «Bentley» Akabueze (17) på Gardermoen. Få timer senere overvar de sin første Lyn-trening, og frem til 13. desember skal de vise seg frem for trener Henning Berg.

- Jeg er god venn med Edu og Mikel, men jeg håper å bli bedre enn dem, sier Kolawole Anubi til Nettavisen.

Venn med Edu og Mikel
19-åringen, som spiller for Dolphins FC i den nigerianske toppserien, spilte med Lyns Chinedu «Edu» Obasi Ogbuke og Chelseas John Obi Mikel i U17-VM i 2003 og i U20-VM i 2005.

Han beskriver seg selv som en offensiv midtbanespiller med god ballkontroll, teknikk og hurtighet.

To år yngre Chukwuma Akabueze (født i 1989) spiller på Nigerias U20-landslag og for klubben Heartland FC i den hjemlige serien. Han er kantspiller og har hurtighet, dribleferdigheter og et godt skudd med venstrebeinet som sine styrker.

Frykter ikke trøbbel
Duoen forteller at Lyn er godt kjent blant fotballspillere i Nigeria på grunn av Mikel og Edu. Men ingen av dem er redde for å havne i det samme trøbbelet som tidvis har forfulgt vennene deres i Europa.

- Dette er annerledes, vi er to helt andre spillere. Vi ønsker å få kontrakt med Lyn. Det er derfor vi er her, sier Anubi.

Lyn fikk kjennskap til de to nigerianerne gjennom agent Gunnar Martin Kjenner, som presenterte flere aktuelle unggutter fra Nigeria for sportsdirektør Torgeir Bjarmann.- Vi har fått gode referanser på dem fra Edu. Vi tok en prat med ham om spillerne vi hadde fått forelagt, og han havnet på Kolawole og Chukwuma, sier Bjarmann til Nettavisen.

Ingen i Lyn har selv sett spillerne i aksjon ennå.

- De er viktig å understreke at vi fortsatt bare er på kartleggingsstadiet. Vi har hentet dem hit for å se dem i vårt eget miljø og i et norsk spillesystem, fortsetter Bjarmann.

EØS-problemer
Et kriterium for at Lyn skal skrive kontrakt med spillerne er at Edu blir solgt i vinter. Lyn har nemlig tre spillere utenfor EØS-området i klubben allerede: Bala, Edu og Dylan Macallister.


Nordmannen Atta Aneke, som jobber for Gunnar Martin Kjenner, har sett «Bentley» og «Babyface» spille kamper i Nigeria ved to forskjellige anledninger. I tillegg har han sett dem spille på TV.

- De holder et meget høyt nivå. De har alt man forventer av nigerianske toppspillere når det gjelder fart og teknikk. De har også vært intereresse for dem fra Sør-Amerika, men de ønsker seg til Europa, sier Aneke til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere