Gå til sidens hovedinnhold

Lyns svarte panter

Daniel Nannskog synes det er utrolig at Eddie Gustafsson ikke kom med i den svenske EM-troppen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): LYN-STABÆK 0-2:

- Han var en svart panter i dag. Han tok jo alt, det var helt utrolig, sier Daniel Nannskog.

Nannskog og Eddie er kompiser, og spiser titt og ofte middag sammen. Stabæk bød på lekker fotball i best i vest-oppgjøret, og det hele kunne – burde – utviklet seg til et treretters festmåltid.

- Uunngåelig
Men i en utrolig sjanserik første omgang nektet Gustafsson å følge oppskriften, og slapp ikke inn mål på de mange sjansene Stabæk skapte. At det ble to baklengs etter pause, var fortjent og nesten uunngåelig. Uansett var ingen i tvil om at Eddie var «man of the match».

- Jeg synes det er utrolig at han ikke ble tatt ut i EM-troppen. I den formen han er i nå skal han jo være med, sier Nannskog.

(Under kan du se Stabæks første mål)

241864

Henning Berg er nok glad for at Eddie kan spille for Lyn i stedet.

- Han gjør sin beste kamp så langt denne sesongen. Han var vært jevnt bra hele veien, men dette var hans beste kamp for oss i år, sier Lyn-treneren.

Han er litt uenig i vurderingen til de svenske trenerne.

- Veldig bra mentalitet
- Jeg holder Eddie ganske langt foran Rami Shaaban (som ble tatt ut i troppen, journ. anm.), og det har jeg ment lenge. Jeg ville ikke byttet Eddie med Shaaban. De to andre keeperne som ble tatt ut kjenner jeg ikke så godt til, sier Berg.

- Er du overrasket over at han gjør sin beste kamp rett etter EM-vrakingen?

- Eddie er profesjonell og har en veldig bra mentalitet. Og han gjør det ofte bra mot andre svensker, som Nannskog, sier Berg til Nettavisen.

Kontrakten til Eddie Gustafsson går ut etter denne sesongen. Han har enda ikke startet kontraktsforhandlinger, men drømmer om å bli proff i en større liga utenfor Skandinavia.

- Det hadde vært kult å få oppleve det. Og det hadde vært kult å få være med til EM. Men det er opp til andre å si om man fortjener det eller ikke, det kan man ikke si selv, sier svensken.

(Under kan du se sammendrag av kampen)

241896

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!