En ny publikumsskandale var et faktum da Marseille-stjernen Payet fikk en vannflaske kastet i hodet fra tribunen, helt i starten av storkampen borte mot Lyon søndag kveld.

Det Direktesport-sendte storoppgjøret i Ligue 1 ble avbrutt etter bare fire minutters spill på grunn av hendelsen. Payet forlot banen, mens han holdt en ispose inntil hodet.

Se skandalebildene under:

Kampen startet aldri opp igjen, selv om det i ettertid hersket full forvirring rundt om oppgjøret faktisk kom til å fortsette. Lyon-spillerne kom nemlig ut igjen på gresset etter en stund, og varmet opp på nytt.

Les også: Skandalescener i storkamp: - Sjokkert

Gjestene fra Marseille ble derimot igjen i garderoben. Uten samarbeid fra bortelaget, ble det naturlig nok helt umulig å spille videre.

Den franske ligaen (LFP) etterforsker nå hendelsen og vil ikke komme med straffeutmåling før 8. desember. Før den tid må Lyon spille foran tomme tribuner på hjemmebane. Det vil si at kampen mot Reims 1. desember går bak lukkede dører.

Paul Thomas Clay, ekspert på fransk fotball, omtaler scenene i Lyon som «forferdelig triste».

- Vi hadde en innledning på sesongen med flere episoder, og jeg trodde vi hadde lagt det bak oss. Det har fått noen konsekvenser med poengtrekk og supporternekt, men det er åpenbart ikke nok. Det er så mye bra fotball som spilles rundt omkring, og så er det det man sitter igjen. Noen få idioter ødelegger for alle de andre, sier han til Nettavisen.

I ettertid har Marseille gitt uttrykk for at de følte det ble satt press på dem for å fortsette kampen. Det hersker tilsynelatende også stor uenighet om hvem som faktisk hadde ansvaret for dette presset.

- Mørk kveld for fotballen

Pablo Longoria, president i Marseille, mener i alle fall det ikke burde vært noen tvil.

- Dette var helt åpenbart, sett fra klubbens ståsted, at dommeren måtte ta den avgjørelsen. Først og fremst med tanke på hvordan dette hadde påvirket spillerne psykisk. Dette er en mørk kveld for fotballen, og vi kom hit for å spille en kamp, poengterte Longoria overfor Amazon Prime.

Han tilføyde at Dimitri Payet var sterkt preget av hendelsen i etterkant. Mandag rapporteres det fra Frankrike at 34-åringen ikke dukket opp på treningsfeltet til Marseille.

Les også: Hevder Pochettino er frustrert: - Vil ta over Manchester United nå

Fikk du med deg Nettavisens forhåndsmagasin før oppgjøret?

Hjemmelaget Lyon hadde en ganske annen oppfatning av mulighetene for å fullføre kampen søndag kveld.

- Vi trodde, i likhet med lokale myndigheter, at kampen kunne startes opp igjen. Dommeren bestemte seg for det, sammen med representanter fra de lokale sikkerhetsmyndighetene, sa Lyons klubbpresident Jean-Michel Aulas til Amazon Prime, da kampen omsider var stanset.

Styresmaktene i Rhône-regionen har seinere bekreftet denne informasjonen, ifølge nettstedet Get French Football News.

Tidligere Arsenal- og Frankrike-stjerne Thierry Henry kom også med sine synspunkter på saken i den samme TV-sendingen. Enkelte mener fotballegenden så lettere sjokkert ut over Aulas' uttalelser.

- Vi befinner oss i et demokrati, og alle har rett til å ha sin mening. Men jeg mener kampen var nødt til å bli stoppet, bemerket Henry.

Clay mener Aulas nå hadde en gyllen mulighet til å fordømme angrepet på Payet, men mener klubbpresidenten uttalelser gir grunn til skepsis.

- Det bør være ryggmargrefleksen til Aulas og alle andre presidenter å si at det ikke er akseptabelt. Sånn kan man ikke holde på. Det må bli en slutt på det, og da kan man ikke være rund i kantene og ordbruken, men heller sette en strek. Det er vel mangelen på det som gjør at Henry ser ut som han gjør, sier han om Prime-intervjuet med Lyons president.

Høylytt krangel

Programlederen Daniel Riolo i debattprogrammet After Foot hos radiokanalen RMC antydet seinere at Aulas ikke snakket sant om hvem som la press på Marseille. Riolo satte spørsmål ved hvem som faktisk besluttet av kampen skulle spilles videre.

Det skal ha fått den mangeårige Lyon-presidenten til å tenne på alle plugger. Aulas omtalte Riolo både som en bølle og en uhederlig person, før han varslet et søksmål mot programverten.

- Du har kalt meg en løgner, og det virker som du ikke har tenkt å beklage det. Du kan vente deg et søksmål for ærekrenkelser, raste Aulas i direktesendingen.

Ruddy Buquet hadde hoveddommeransvaret i søndagens avbrutte storkamp på Groupama Stadium i Lyon.

Buquet hevder han hele tiden ville gå inn for at kampen skulle stoppes helt, noe som ikke virker å være helt å være i tråd med Aulas' og myndighetenes versjon.

Ifølge dommeren var han aldri klar over at speakeren på arenaen meldte ut til publikum at oppgjøret skulle fortsette.

Aulas' versjon av situasjonen er en ganske annen:

- Da dommeren kom tilbake for å informere spillerne, kom det en voldsom reaksjon fra Marseille, som oppfordret Buquet til å se hvordan Dimitri hadde det. Dommeren spurte deretter prefekten i regionen (øverste lokale embetsmann i franske fylker, journ. anm.) om han kunne gjøre om på avgjørelsen, sa Aulas til Amazon Prime søndag.

Lyon-presidenten forklarte også at sikkerhetsvakter pågrep tilskueren som kastet flaska på Dimitri Payet umiddelbart etter hendelsen, samt at vedkommende ble arrestert.

Ifølge presidenten var det ingen fare for at flere gjenstander ville bli kastet fra tribunene, siden man hadde satt inn ekstra sikkerhetstiltak.