Franske Ligue 1 har opplevd flere publikumsskandaler denne sesongen, med blant supportere fra flere ulike lag involvert.

22. september barket Angers og Marseille sine supportere sammen ute på banen, etter at gjestenes supportere hadde klart å komme seg gjennom sikkerhetsgjerdene. Saken har vært under etterforskning siden.

Onsdag ble fire Angers-tilhengere satt i varetekt etter at politiet i Angers kalte inn personene til avhør, etter mistenkte om vold og ordensforstyrrelse, skriver Courrier de l'Ouest.

Søndag skal Marseille på besøk til storklubben Lyon, men supporterne er fortsatt utestengt fra bortekamper etter hendelsen mot Angers. Nå har også lokale myndigheter i Lyon forbydd Marseille-fansen i å vandre både rundt stadion, og i sentrum.

- Parkering og bevegelse av Marseille-supportere i sentrum og rundt stadion, forbys. Alle som dukker opp i Marseille-rekvisitter står i fare for å bli arrestert av politiet, og det gjelder før, under og etter kampen, skriver klubben i en pressemelding.

Les også: Casper Ruud revansjerte svak åpning: - Fantastisk

Supporterbråk

I starten av oktober angrep en gjeng PSG-supportere en Rennes-tilhenger med tåregass. Etter å ha fulgt Rennes-supporteren hjem skal de ha angrepet den unge mannen og hans far med tåregass, og endt om med å stjele et Rennes-banner på vei ut av huset, som i ultras-miljøet blir sett på som den ultimate ydmykelsen, skrev RMC.

Senere har også supporterne til Lens og Lille lagd kaos da Lens-supporterne tok seg inn på banen i pausen for å konfrontere Lille-fansen.

Les også: Sammenligner Liverpool-stjernen med Beckham

Kampen ble stoppet i en halvtime grunnet situasjonen. Lens har i ettertid blitt straffet med at de må spille de to neste hjemmekampene sine for tomme tribuner.

Det har vært flere tilfeller av supporterbråk i Frankrike denne sesongen. Det første tilfellet var i kampen mellom Nice og Marseille i slutten av august.

Les også: Fryktelig hendelse i Frankrike: PSG-fans skal ha angrepet supporter med tåregass

Da invaderte Nice sine supportere banen etter at Marseilles Dimitri Payet kastet en flaske mot fansen. Det ble flere sammenstøt mellom spillere og supportere, og det endte med at Marseille-spillerne nektet å spille ferdig kampen.

Marseille-supporterne kom også i fokus forrige sesong, da de stormet klubbens treningsfelt, i et forsøk på å avsette klubbpresidenten:

Husk at Nettavisen viser samtlige Ligue 1-kamper i årene fremover. Sendingene ser du med et abonnement hos Nettavisen Pluss eller en annen Amedia-avis.

Nettavisen og Amedia har nemlig sikret de svært eksklusive rettighetene til å vise fransk toppfotball, frem til og med sesongen 2023/24. Alle med abonnement hos oss får kostnadsfri tilgang til kampene i den franske toppdivisjonen.