*Nettavisen* Sport.

Lyspunktet Pennant

Foto: SCANPIX/REUTERS/Matthew Roberts

I en trist, trist sesong for Birmingham så langt, er det ett lyspunkt: Kantspilleren Jermaine Pennant. Mot Wigan kjørte han showet.

02.01.06 19:19

BIRMINGHAM-WIGAN 2-0: Pennant (22) scoret 1-0-målet og la pasningen til 2-0. Og kampen gjennom terroriserte han Wigans venstreside med finter, innlegg og fart.

Fansen var ute etter ham tidligere i sesongen på grunn av hans ustabile opptredner, men nå viser Pennant hvorfor blant andre Liverpool har vist interesse for ham.

Første scoring

Scoringen etter 20 minutter, en heading fra et Jiri Jarosik-innlegg, var Pennant første fulltreffer for sesongen. Så har da også Birmingham bare scoret 15 på 20 kamper i år. Målet så ut til å gjøre underverker for selvtilliten til Pennant, som i fjor spilte med en lenke til foten mens han var ute på prøve fra fengselet.

Etter 33 minutter slo Pennant en perfekt corner som eks-Chelsea-back Mario Melchiot styrte flott i mål.

2-0 skulle vise å bli Birminghams største seier på nesten ett år. Det sier litt.

Løsner?

Pennant, som ble hevet ut av moderklubben Arsenal etter krangling med Arsene Wenger, fortsatte showet i 2. omgang med raid og driblinger, og tidvis lekre innlegg til spissene. Men Emile Heskey og Jarosik på topp treffer sjelden målet, noe blant annet et volley-forsøk fra Heskey viste. Skuddet traff øverste etasje på tribunen.

Med spillere som Pennant og krumtappen i forsvaret, Matthew Upson, håper likevel manager Steve Bruce på bedre tider framover. For nå er det kun tre poeng topp til sikker plass, der byrivalene West Bromwich i øyeblikket befinner seg.

Og i neste runde venter formsvake Charlton.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag