- Det har vært en enorm utvikling de siste 10-15 årene. Nå kommer merker som Nike og Adidas med nye farger på modellene hver tredje måned. Og dette følger de unge med på, de vet akkurat hva Messi, Ronaldo og Beckham spiller i. Og det skal de ha, sier Alexander Straus, avdelingsleder fotball på Steve Perryman sport i Bergen sentrum til ba.no.

- Hva gjør du når Ole på 11 kommer sammen med sin mor og krever sko til 2500 kroner?

- Da sjekker jeg om han trenger det. For det er toppmodellen som koster 2500, men de aller fleste merker har da en billigere modell eller barnemodell til kanskje 5-600 kroner. Og hvis den skoen er god, anbefaler jeg den. Men det er ikke sikkert de hører på meg, smiler han.

Sjekker hva Ronaldo har

- Det viktigste er uansett at spillerne, i alle aldre, får rett sko til foten sin og sitt bruk. Men det er som sagt mange unge gutter som ikke hører på meg. De har sjekket hva idolet bruker, og da skal de ha akkurat den skoen. Og det kan bli dyrt, påpeker han.

- Hva bør foreldre gjøre?

- De bør sjekke litt, gjerne på nettet, før det skal kjøpes. Og så må de stille krav til selgeren. Han eller hun skal vite hva de snakker om, og kunne anbefale det som er rett for gutten eller jenta det gjelder, mener han.

Les flere nyheter fra Bergensavisen her

Hvor mye syns du det er greit å bruke på et par fotballsko til barna? Diskuter under.