RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må belage seg på semiprofesjonell 1. divisjon

Trondheim (NTB): Ranheim-trener Per Joar Hansen mener norsk 1. divisjon i fotball må gjennom en restrukturering.

- Neste år er det nok ikke mer enn fem-seks klubber som har råd til heltidsansatte spillere. Klubbene må belage seg på å drive semiprofesjonelt, sier Hansen til Tips FotballExtra.

Hansen er i ferd med å lede Ranheim opp fra 2. divisjon til 1. divisjon.

- Det må en restrukturering til i 1. divisjon. Klubbene kan ikke bli drevet ut fra tanker om helprofesjonelle spillere, mener den tidligere RBK-treneren.

Med seier mot Raufoss i helgen er Ranheim klar for opprykk.

- Hvis vi rykker opp må vi fortsatt drive sunt. I fjor hadde vi fire heltidsansatte spillere. I år har vi ingen som tjener hundre prosent på fotballen og det vil nok ikke forandres selv med spill i 1. divisjon. Spillerne våre jobber eller studerer halvparten av tiden, sier Hansen.

Ranheim samarbeider med Rosenborg, men avtalen går ut etter sesongen. Det er uklart om RBK vil bidra med mer støtte til Ranheim.

- Vi vil i løpet av høsten ta en vurdering på hva vi skal gjøre, sier RBK-direktør Nils Skutle til Tips FotballExtra. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere