Må betale gigantbot til Chelsea

Foto: Adrian Dennis (AFP)

Adrian Mutu bør ha lært at kokain aldri lønner seg på fotballbanen.

14.06.10 16:40

Den rumenske fotballstjernen Adrian Mutu, som var med i landets EM-tropp i både 2000 og 2008, er dømt til å betale Chelsea 17 millioner euro (cirka 133 millioner kroner) i bot, etter at den daværende Chelsea-spilleren ble tatt for kokainbruk i september 2004.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) dømte Mutu til å betale gigantboten allerede i 2008, men spilleren anket dommen til Den internasjonale voldgiftsretten for sport, som holder til i Sveits. I juli i fjor opprettholdt imidlertid voldgiftsretten dommen, og Mutu anket saken videre til høyesteretten i Sveits.

Høyesterett suspenderte dommen midlertidig dommen i oktober, men har nå altså kommet fram til at Mutu må belage seg på å betale gigantboten til Roman Abramovitsjs klubb.

Les også: Utestengt i ni måneder
Mer trøbbel for Mutu: Slagsmål på luksushotell

Adrian Mutu ble hentet til Chelsea i august 2003, etter at Roman Abramovitsj hadde overtatt eierskapet i London-klubben.

Rumeneren åpnet med å score fire mål på tre kamper, men ble senere ingen stor suksess i Chelsea. I september 2004 testet han positivt for kokain, og ble sparket fra klubben 29. oktober - med 27 kamper og seks mål på sin Chelsea-CV.

Også senere har Mutu havnet i trøbbel: I januar i år ble 31-åringen dopingtatt på nytt, denne gangen som Fiorentina-spiller, og måneden tidligere var Mutu involvert i et slagsmål på et luksushotell i Firenze.

I april ble spissen dømt til utestengelse fra all fotball i ni måneder.

En talsmann for Chelsea sier ifølge nyhetsbyrået Reuters at klubben ikke vil uttale seg om rettens avgjørelse.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.