*Nettavisen* Sport.

Må bygge flomlys til 3 mill

Foto: Erik Johansen / SCANPIX

Norges Fotballforbund har pålagt Fredrikstad å montere nytt flomlysanlegg før comebacket i eliteserien. Nå må Østfold-klubben ut med 3 millioner kroner.

Fotballforbundets lisensnemd krever at alle Tippeliga-arenar skal ha flomlys i inneværende sesong. Aller helst skal lyskasterne være på plass til 15. mars. For Fredrikstads vedkommende koster herligheten 2,7 millioner kroner.

- Vi hadde i det lengste håpet å få dispensasjon fra kravet inntil videre slik det er gitt tidligere, men forbundet har strammet inn på kravene. Nå setter vi i gang for å bli ferdig til seriestart, sier styreleder i FFK Sport ASA, Frode Kværneng, til TV 2 Nettavisen.

Svekker ikke satsingen

Kværneng sier det ikke kom som et sjokk på klubben at det nye flomlysanlegget måtte være ferdigstilt til seriestart.

- Vi hadde ventet dette, og har sett nærmere på konsekvensene. Konklusjonen er at vi fint klarer å realisere prosjektet. Vi har allerede hyret inn entrepenøren som skal gjøre jobben forteller Kværneng.

Det er FFK Eiendom som eier Fredrikstad stadion, og som leier anlegget ut til FFK Sport. Kværneng forteller at det finnes midler i systemet til å å håndtere investeringen.

- Dette skal ikke gå på bekostning av den sporstlige satsingen, lover han.

Bygger ny tribune

Vel to måneder etter opprykksfesten Fredikstad fortsatt i fotballrus. Det er stor pågang etter billetter før aristokratens gjeninntreden i det ypperste selskap. Og klubben hviler ikke på laurbærene.

Mens a-laget er på treningsleir på Kanariøyene, settes spaden i jorden på det som skal bli ny sittetribune.

- Torsdag starter vi arbeidet med ny sittetribune på motsatt side av hovedtribunen. Den får 2200 seter, slik at sittekapasiteten blir 5200. Til sammen blir det plass til mellom 9000 og 10.000 tilskuere i Fredrikstad, forteller Kværneng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.