RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må droppe Lahti

Sist oppdatert:
Stjerneskuddet Emil Hegle Svendsen står over verdenscuprennet i finske Lahti denne uken.

Svendsen pådro seg bronkitt i VM i Anterselva tidligere denne måneden og måtte stå over stafetten og den avsluttende fellesstarten i mesterskapet.

Nå er det klart at han fremdeles ikke er frisk nok til å gå verdenscuprennet i Lahti, som starter med kvinnenes normaldistanse førstkommende onsdag.

- Ikke frisk nok
- Emil Hegle Svendsen er fremdeles ikke frisk nok til å delta i verdenscupen. Han pådro seg bronkitt og forkjølelse etter VM i Anterselva og sliter fremdeles med ettervirkninger av sykdommen, forklarer skiskytterlandslagets idrettssjef Alf Koksvik overfor Nettavisen.

- Siden han fremdeles ikke er 100 prosent restituert er det bedre for ham å være hjemme å trene seg i form igjen. Men jeg regner med at han er tilbake i Holmenkollen neste uke, fortsetter idrettssjefen.

Gjelland får sjansen
Den nybakte EM-vinneren i skiskyting Egil Gjelland får sjansen i verdenscupen igjen. Sammen med blant annet Alexander Os og Hans Martin Gjedrem, som også imponerte i EM, stiller han på startstreken i samtlige renn.

- Egil gjorde det veldig bra i EM sammen med Hans Martin. Og Alex leverte blant annet den beste langrennstiden der nede. Det er blant annet derfor de får muligheten i Lathi, sier Koksvik, som også åpner for at Gjelland og Gjedrem får sjansen i verdenscuprennet på hjemmebane i Holmenkollen neste uke.

- Vi får en ekstra EM-kvote som betyr at vi kan stille med ni mann i Kollen. Der har vi også Lars Berger, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen tilbake, poengterer Koksvik.

Eikeland usikker
På kvinnesiden er Liv Kjersti Eikeland usikker foran konkurransene i Lahti.

- Hun sliter med en forkjølelse og den endelige avgjørelsen på om hun går normaldistansen blir tatt onsdag formiddag, forteller Koksvik.

PS: Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen deltar som kjent ikke i Lathi. Skiskytterduoen skal onsdag kjempe om medalje på 15 kilometeren i Sapporo-VM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere