Sesongstarten har på ingen måte vært slik verdensmesteren fra 2003 hadde ønsket seg. Spydebergingen har matchet farten til tittelrivalene både i Sverige, Mexico og Portugal - men teknisk trøbbel og uflaks har ødelagt hver gang.

Fredag punkterte Solberg og kartleser Chris Patterson ikke mindre enn fire ganger på første dag av Rally Portugal, og fikk ødelagt alle vinnersjanser i sesongens tredje VM-runde.

Femteplassen betyr kort og godt at Solberg allerede er 27 poeng bak Mikko Hirvonen og Sebastien Loeb i VM-sammendraget.

Nekter å gi opp
Østfoldingen innser at han håpet om VM-tittel svinner dersom ikke poengfangsten raskt tar seg opp.

- Jeg har sett på det, og 27 poeng kan hentes inn på ett rally dersom jeg vinner og noen andre må bryte. Men noen må bryte, sier Solberg til wrc.com.

Han er en liten smule misunnelig på tittelrivalene - som også har hatt enkelte problemer så langt denne sesongen. Fire punkteringer i ett og samme rally har imidlertid ingen av dem opplevd.

Ti VM-runder gjenstår før status gjøres opp i Wales midt i november. Mye kan skje på veien dit.

- Jeg gir aldri opp. Jeg vet hvor fort ting kan snu i rally. Problemet så langt har vært at farten min ikke har stått i stil med resultatene i de tre siste rallyene, sier Solberg - vel vitende om at han kjører fort når utstyret fungerer optimalt.

Tenker profilering
Som privatfører i rally-VM må imidlertid Solberg ha flere enn seg selv i tankene. Spydebergingen er blant annet avhengig av å gi sine sponsorer solid profilering.

- Det jeg er litt redd for, er at når man ligger for langt unna pallen, får man ikke den profileringen som trengs, medgir østfoldingen.

- Jeg trenger ikke bekymre meg (for mine nåværende sponsorer), men hva som skjer i framtiden vet jeg ikke. Jeg må nærme meg toppen, og det hadde vært fint om noen snart måtte bryte, tilføyer han.

Den neste VM-runden kjøres i Jordan fra 14. til 16. april. (ANB)