En strekk i ryggen gjør at Anders Jacobsen (28) er litt usikker foran comebacket i verdenscupen i hopp.

- Det er i hvert fall planen at jeg skal hoppe i kvalifiseringen, men jeg må kjenne på kroppen først i morgen tidlig (fredag), sier Jacobsen til NTB.

Planen var at Jacobsen skulle delta i Lillehammer til helgen. Torsdag ble han undersøkt av lege uten å få noen klare svar. Derfor vil Jacobsen se an dagsformen før han bestemmer seg om det blir kvalifisering i den lille Lysgårdsbakken fredag formiddag.

Skihopperen pådro seg en strekk i ryggen under onsdagens trening. Han fikk smerter i ryggen under spensttrening og ble sendt hjem i korsett.

- Jeg er litt stresset med tanke på hoppingen, sier Jacobsen til NRK.

Jacobsen har ikke deltatt i konkurranser siden han skadet kneet under skiflygingsrennene i Planica i mars. Korsbåndskaden forsinket mye av sesongoppkjøringen for hopperen fra Hønefoss.

Jacobsen har sammen med blant andre Anders Bardal og Tom Hilde trent under flotte forhold på Lillehammer, mens de andre hopperne var i Kuusamo.

- Hoppingen min har fungert bra. Jeg har fått hoppet mange hopp under gode forhold, og jeg holdt godt følge med han nordtrønderen (Anders Bardal). Han var i hvert fall fornøyd med hoppingen sin, sier Jacobsen. (©NTB)