RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må kutte i landslagene

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Norsk friidrett rir på en medgangsbølge, men må likevel kutte landslagene med rundt en tredjedel foran neste sesong.

ANB: Suksess koster. Bare spør Ronny Nilsen, friidrettsforbundets sportssjef.

I årets sesong hadde forbundet i alt 56 utøvere på kontrakt – fordelt på fem grupper: Elitegruppe, elitegruppe ungdom samt de såkalte mesterskapsgruppene for senior, U23 og U20.

Nå kuttes antallet til mellom 35 og 40.

Utvidet elitegruppe?
- Årsakene til det er flere. En av dem er at vi, som en følge av forbedrede resultater, kan vente at flere klarer kravet til elitegruppa. Det vil medføre økte utgifter, forklarer Ronny Nilsen overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Elitegruppa foran siste sesong besto av Andreas Thorkildsen, Trond Nymark, Erik Tysse, Ezinne Okparaebo, Christina Vukicevic, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Silje Fjørtoft. På forsommeren ble den utvidet med Ingvill Måkestad Bovim og Stine Kufaas.

- Vi vil også spisse satsingen på utøvere som ligger an til å kvalifisere seg for OL i London i 2012, hvor vi kan forvente 12-16 utøvere. Dessuten er 56 utøvere mange å forholde seg til. Dermed blir det vanskelig å gi alle en god nok oppfølging fra forbundets side, fortsetter sportssjefen, som legger til at modellen med fem grupper vil bli beholdt.

Mange dyre mesterskap
Nilsen peker også på at 2011 vil medføre meget store kostnader i forbindelse med internasjonale mesterskap.

- VM i Sør-Korea blir ekstra dyrt. Der kan vi fort få med nærmere 20 deltakere, som dessuten trenger en lang precamp der borte for å akklimatisere seg. I de tre internasjonale junior- og ungdomsmesterskapene vil vi også ha store tropper, framfor alt til U23-EM i Tsjekkia, sier Nilsen.

Kostnadskrevende blir også den nye innendørslandskampen mot våre nordiske naboer i Finland i februar. Likeså lag-EM i Tyrkia i juni. Der har Norge sluppet rimelig unna de to siste årene, da dette arrangementet har gått i Bergen.

Neppe mer å rutte med
Budsjettet til sportslig satsing fikk et bra løft foran denne sesongen. Det ble økt med ca. 3,5 millioner, til rundt 14. Neste års budsjett skal vedtas av landsstyret i begynnelsen av desember, men de foreløpige signalene går ut på at sportssjefen ikke vil få mer å rutte med.

- Modellen for landslagene er vedtatt. Men skulle vi få et mer romslig budsjett, kan det bli aktuelt å tilby flere utøvere kontrakt. Det er en viktig jobb for oss å ha et fortsatt fokus på å få fram unge utøvere, slik at de kan få ut sitt potensial som seniorer. Når det er så mange dyktige unge utøvere på vei opp som nå, sier det seg selv at dette vil koste betydelige summer i årene framover, understreker Ronny Nilsen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere