Gå til sidens hovedinnhold

- Må nesten klype meg i armen

Endelig gikk Ann Kristin Flatland helt til topps i et verdenscuprenn.

Hun bommet en gang på første skyting, og mange hadde allerede avskrevet Ann Kristin Flatland på lørdagens 7,5 km sprint i Oberhof.

Men det var før den 28 år gamle jenta satte inn et ekstra gir i sporet og skjøt ned fem blinker på stående skyting.

Sikret seieren mot slutten
Plutselig var hun bare 5,6 sekunder bak Andrea Henkel, mens Magdalena Neunder med to bom truet ytterligere seks sekunder bak Flatland. Dermed var det bare å gi alt, og en drøy kilometer før mål hadde Flatland den beste tiden - fire sekunder foran Neuner, som ledet i mål.

Uten at NRKs kommentatorere turde å håpe på seier.

- Jeg synes Neuner gikk lettere her, sa Jon Herwig Carlsen da Flatland kjempet seg opp siste bakke, men det var ingen grunn til å frykte for seieren.

I mål var den norske jenta 5,7 sekunder foran Neuner, og kunne juble over sin første verdenscupseier i karrieren.

Derfor var det ikke rart at hovedpersonen selv ikke var helt sikker på hva som var virkelighet og hva som var drøm etter det strålende løpet.

- Ikke kjempepigg
- Jeg må nesten klype meg i armen for å tro at det er sant. Dette var veldig moro, sier Flatland til NRK etter at seieren var sikret.

Hun avslører at seieren ikke skyldes at hun er i sitt livs form, men heller et godt taktisk opplegg.

- Jeg synes det gikk jevnt. Jeg følte meg ikke kjempepigg, men jeg vet at jeg er sterk på flatene og tenkte at jeg kunne legge inn en spurt mot slutten, forklarer dagens hovedperson i skiskytterløypa.

- Før løpet hadde jeg tenkt gjennom en bra plan på hva jeg skulle ha fokus på gjennom de ulike partiene i løypa. Og jeg klarte å skru på den bryteren som jeg har snakket om veldig ofte, legger hun til.

- Vanvittig bra liv
Med seieren snøt hun det tyske hjemmepublikummet for en jubeldag av de store, ettersom hun skjøv Magdalena Neuner og Andrea Henkel på andre- og tredjeplass. Om det tyske publikummet har hun imidlertid bare godt å si.

- Det er et helt vanvittig publikum, vanvittig bra liv her, sier Flatland.

Med lørdagens seier kan hun dermed senke skuldrene før søndagens fellestart i Oberhof. Det kan ikke de andre norske skiskytterjentene i like stor grad.

Tora Berger fikk det ikke like godt til som sin landskvinne, og endte som nest beste nordmann på en 24.-plass. Kari Eie fulgte på en 44.-plass, Fanny Welle-Strand Horn på 61.-plass, mens Synnøve Solemdal måtte ta til takke med en 71. plass.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus