RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erichsen, Jarl Fr./Scanpix

Må redegjøre for kontakt med omstridt firma

Sist oppdatert:
Norges Idrettsforbund vil finne ut om noen norske idrettsutøvere eller særforbund har vært kunder.

Mandag sprakk nyheten om at friidrettstrener Petar Vukicevic har forhørt seg med sin utenlandske kollega Srdjan Djordjevic med spørsmål om forbudte stoffer som veksthormoner og testosteron.

Det var Dagbladet som først omtalte e-post-korrespondansenm, som skal ha skjedd i perioden 2001-2003.

Djordjevic driver det slovenske firmaet TMG-BMC, som jobber med med restitusjon og optimalisering av trening hos toppidrettsutøvere.

- Har lov
Vukicevic bekrefter overfor Dagbladet at han har forhørt seg om de forbudte stoffene.

- Jeg får lov til å informere meg om ting, akkurat som alle normale mennesker, sier Vukicevic til Dagbladet.

VG fulgte tirsdag opp med oppsiktsvekkende opplysninger om at Norges Idrettsforbund har stått på kundelisten til den aktuelle Vukicevic-vennen.

Generalsekretær Inge Andersen i Norges idrettsforbund (NIF) ba tirsdag om at Olympiatoppen måtte avklare sin kjennskap til kontakten mellom det slovenske firmaet TMG-BMC og norsk toppidrett.

Nå har idrettsforbundet sjekket opp i VGs påstander. I en pressemelding onsdag kveld, bekrefter de at det har vært i kontakt mellom Olympiatoppen og firmaet TMG-BMC.

Fant en betaling
- Norges idrettsforbund har opplyst at det finnes en utbetaling fra Olympiatoppen til TMG-BMC, datert 13. mars 2008. Dette er betaling på 610 Euro for et foredrag som firmaet TMG-BMC holdt i Norge for Olympiatoppen, om temaet tensiomyografi. Fra Olympiatoppen har vi fått opplyst at initiativet til foredraget ble tatt av Petar Vukicevic fra Friidrettsforbundet, men var forankret og bestilt fra Olympiatoppen, sier kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund, Per Tøien.

Norges Idrettsforbund er nå i gang med å se gjennom alle regnskapsbilag. De har ikke funnet andre utbetalinger tilbake til år 2000.

«Det er ikke kjennskap til noen andre regninger eller noe kundeforhold mellom selskapet TMG-BMC og Olympiatoppen eller Norges idrettsforbund» hevdes det i pressemeldingen.

- Vi vil i den videre kartleggingen legge vekt på å finne ut om noen norske idrettsutøvere, enten fra Olympiatoppen eller særforbund, har vært kunder eller på besøk hos dette firmaet, opplyser Tøien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere