Gå til sidens hovedinnhold

Må reise seg igjen

Morgan Lunde & Co. i Oppsal må reise seg en gang til denne sesongen. Nå må det bli seier mot Bodø på bortebane rett over påske, ellers spiller de blå og hvite i 2. divisjon neste sesong.

Oppsal: Oppsal gjorde jobben sin mot Nøtterøy søndag, men det gjorde også Kristiansund til gangs. De slo både Alta og Bodø i helgen, og berget plassen i 1. divisjon i siste liten.

Jeg regnet faktisk med at Kristiansund kom til å vinne begge kampene sine i helgen, så det var ikke noen overraskelse for meg, sier trener Bjarte Buen.

For Oppsal fortsetter imidlertid nedrykksdramaet. Etter at klubben fikk medhold i protesten sin fra den forrige Bodø-kampen, så har de en sjanse til å overleve i 1. divisjon. Vinner Oppsal i Bodø, så er det Romerike som må ta den tunge veien ned i 2. divisjon.

Jeg tror vi har en god mulighet til å slå Bodø, sier Buen.

Sjansen øker betraktelig ettersom Bodø ikke har noen verdens ting å spille for, og antakeligvis ikke brenner alt kruttet på trening i påskeferien.

Jeg antar at Bodø slipper litt opp nå som sesongen egentlig er over, sier Buen.

Hva skal Oppsal gjøre i påsken?

Vi kommer til å trene i hele påsken, men vi kommer til å kjøre noen egentreninger istedenfor felles samlinger, sier Buen.

Full kontroll

Skal det bli seier mot Bodø må nok Oppsal opp et lite hakk fra søndagens kamp mot Nøtterøy. Selv om det til slutt ble en komfortabel 28-21 seier, så var det litt rusk i maskineriet underveis.

Jeg føler at vi har god kontroll på dem, men det kladder litt i perioder. Vi er ikke gode nok til å sette de store målsjansene våre, for hadde vi gjort det så hadde vi dratt ifra Nøtterøy før pause, sier Buen.

Men enkelte ting var veldig bra, og Buen var spesielt fornøyd med keeper Anders Antoniusen.

Anders sto kjempebra etter pause, og stengte målet fullstendig i perioder, sier Oppsal-treneren.

Også Lars Husby Erichsen får pluss i boka for måten han stoppet divisjonens toppscorer Rune Skytøen på.

Han Skytøen har vel rundt ni mål i snitt i kampene han spiller, og mot oss scoret han bare et par ganger. Lars var flink til å stoppe han, skryter Buen, som går et par nervepirrende uker i møte før nedrykksdramaet er avgjort.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser