Gå til sidens hovedinnhold

Må slåss med ødelagt hånd

Ole-Kristian Tollefsen må spille med en skrue i hånden resten av livet.

Og slåss når situasjonen krever det.

Det er hverdagen for den norske backen som tjener til livets opphold i NHL-laget Columbus Blue Jackets. 23-åringen var involvert i ni slåsskamper forrige sesong, og pådro seg et brudd i hånden tidlig i sesongen.

Blir aldri frisk
En drøy uke før sesongstart har Tollefsen spilt to treningskamper. Hånden han fikk et brudd i, er fortsatt ikke friskmeldt. Det blir den heller ikke.

- Den fungerer greit. Hånden er ikke 100 prosent, men den er der den kommer til å være. Den blir ikke noe bedre enn den er nå, sier Tollefsen til Nettavisen.

På spørsmål svarer Tollefsen at hånden fungerer på et nivå som tilsvarer 60-70 prosent av en frisk hånd.

- Skruen blir der resten av livet, forteller han.

Jobben hans er først og fremst å forhindre motstanderlaget i å score, dernest i å forhindre motstanderlaget i å ta seg friheter med blåjakkenes stjernespillere.

Nødt til å slåss
Det betyr at hvis motstanderne takler en stjernespiller som Rick Nash litt for hardt mens Tollefsen er på isen, må nordmannen droppe hanskene og slåss.

- Da er jeg der med én gang! Jeg må jo det. Jeg kan ikke gjøre noe annet. Du mister jobben hvis du ikke er villig til å slåss i NHL, forteller Tollefsen.

- Hva skjer hvis du får et nytt brudd i hånden?

- Det er en bekymring. Jeg klarer å spille nå, men brekker jeg den enda en gang, blir det tøft. Nå tok det fire måneder å bli spilleklar, neste gang tar det nok enda lenger.

God fjorårssesong
Forrige sesong satte Tollefsen seg i respekt i NHL, både som defensiv back og som slåsskjempe. Motstanderne scorer sjelden mens han er på isen, og de som valgte å utfordre ham i en neveduell, gikk som regel blødende av isen.

Forhåpentligvis betyr det at færre spillere utfordrer ham denne sesongen.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene