Gå til sidens hovedinnhold

- Må slutte å tenke på medaljer

Ruben Yttergård Jenssen (21) innrømmer at Tromsø ikke føler seg like trygge som i fjor når laget går ut på banen.

FREDRIKSTAD – TROMSØ 3-0:

FREDRIKSTAD (Nettavisen): Nok en gang slapp Tromsø inn tre mål på bortebane. Defensivt virket det mildt sagt utrygt, med usikre stoppere i duellene og et stort bakrom for Fredrikstads spisser. I tillegg sløste laget med sjanser og nestensjanser.

- Nå må vi først og fremst begynne å ta poeng og vinne kamper, og ikke tenke for mye på tabell og medaljer, sier Ruben Yttergård Jenssen til Nettavisen.

Mangler trygghet
Han var én av dem som klarte seg best på bortelaget torsdag. Likevel kunne han ikke hindre klar seier til hjemmelaget – og en foreløpig 10. plass for laget som mange hadde som outsider til seriegull før sesongen.

- Det blir gamle klisjeen for å forklare hva som er galt – vi scorer ikke mål, og vi slipper inn for mange, sier tromsøgutten Jenssen – sønn til cupfinalehelten fra 1986, Truls Jenssen.

- Vi har ikke den samme tryggheten som i fjor. Da var vi i flytsonen – det er vi ikke nå. Men vi er ikke noe dårligere fotballag enn i fjor og må bare stå på videre, sier talentet til Nettavisen.

Tromsø har slitt mest på hjemmebane i sesonginnledningen. Ufortjent tap 2-4 mot Rosenborg, og 1-1 mot Lillestrøm og Odd etter sene utligninger for bortelagene. Men etter to strake tap på bortebane også, er det tydelig at noe ikke stemmer i Tromsø for tida.

Trener Per-Mathias Høgmo synes spillerne virker anspente.

- Vi har ikke fått uttelling hjemme, og det gjør oss mer anspente. Vi skal ikke snakke så mye om medaljer nå. Gullsnakket før sesongen er historie. Vi må sørge for å ta poengene som trengs framover, sier Høgmo.

Sluppet inn flest mål
Nå venter cupkamp mot lokalrival Fløya fra 3. divisjon, og deretter det klassiske 16. mai-oppgjøret mot Bodø/Glimt. Landslagsstopper Tore Reginiussen er trolig tilbake til Glimt-kampen. Det trengs saktens – Tromsø er laget som har sluppet inn flest mål så langt i Tippeligaen (17).

- Vi trenger noen gode opplevelser nå. Vi må tette igjen bakover og få den defensive tryggheten på plass. Dette skal vi klare å jobbe oss ut av, sier Tromsø-treneren.

- Jeg gleder meg enormt til Glimt-kampen. Da skal vi gi 200 prosent – den kampen skal vi bare vinne, avslutter en innbitt Ruben Yttergård Jenssen.

PS. Dette var første gang i 2009 at Tromsø ikke klarte å score mål i en kamp.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken