Gå til sidens hovedinnhold

- Må sørge for at publikum liker det

Nils Arne Eggen forventer at Rosenborgs angrepsspill blir bedre.

- Dess mer du vinner, jo mer og mer viktig blir måten du vinner på!

Ordene kommer – ikke overraskende – fra Nils Arne Eggen. Før søndagens bortekamp mot Stabæk har Rosenborgs egen TV-kanal snakket med treneren som ledet RBK til 12 seriegull på 14 forsøk fra 1988-2002 (Trond Sollied var sjefen da RBK tok gull i 1998).

LIVE 20.00: Stabæk - Rosenborg

Eggen er selvfølgelig imponert over at Rosenborg har spilt 22 seriekamper på rad uten tap, og holder stø kurs mot seriegull:

- Det å ikke tape i 22 kamper på rad, det er en særdeles stor prestasjon. Det vitner om stabilitet – det betyr at man kan gjenta en prestasjon.

- Underholdningsbransjen
Samtidig tillater han seg altså å poengtere at det finnes et offensivt forbedringspotensial, noe også tidligere sportsdirektør Rune Bratseth har gjort flere ganger denne sesongen.

- Jeg savner kanskje litt mer sammenhengende gode angrepsferdigheter. Kollektive, altså, sådanne. Men det kommer etter hvert, sier Eggen til RBK TV.

Se hele intervjuet her (ekstern lenke)

Selv var han opptatt av at Rosenborg skulle spille «artig og angrepsvillig fotball» – noe trønderne også gjorde til gagns under hans ledelse.

- Vi er en bedrift i underholdningsbransjen, og da må vi sørge for at publikum liker det vi holder på med. Det har vi gjort så langt, og vi må kanskje gjøre det enda litt mer, fastslår Eggen.

Sterk gulltro
Selv om han fortsatt ikke vil innkassere noe RBK-gull denne sesongen (potetene er ikke tatt opp i Orkdalen ennå ...), er han optimist.

- Jeg tror faktisk vi kommer til å vinne med mye poeng, sier han, og understreker:

- Tror, ja!

- Det er ingen grunn til at man skal få en slapp periode på slutten av årets sesong. Det kommer Erik Hamrén og hans støtteapparat, sammen med spillerne, til å sørge for at ikke skjer, sier Eggen.

- Champions League drivkraften
Dermed øyner han også nye Rosenborg-triumfer i en større liga enn Tippeligaen. Nærmere bestemt Mesterligaen.

- Seriemesterskapet er én ting – viktig! – men så er det det at man får anledning til å kvalifisere for Champions League igjen. Det har vært, og skal være, drivkraften i Rosenborg, sier Eggen.

Han erkjenner at de aller beste lagene i Europa trolig er blitt bedre enn de var da Rosenborg omtrent var på høyde med dem, men mener Rosenborg fortsatt kan bli gode nok for det beste selskap.

- Det er ingen grunn til at vi ikke skal bli så gode i Rosenborg at vi ikke skal kunne bli stabile i Champions League igjen, fastslår gamlefar.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken