RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må spille med skadet keeper

Foto: Stavanger Oilers
Sist oppdatert:
Stavanger Oilers har begge sine keepere på skadelisten, men får ikke lov å hente en ny keeper av ishockeyforbundet.

Etter at ble Joni Hallikainen skadet mot Storhamar torsdag, står Stavanger kun med en keeper - Espen Andre Steen. Problemet er at Steen er sykemeldt. Han har kuttet seg i hånden og kan ikke bruke snappen skikkelig.

Nå jakter laget fra oljebyen på en forsterkning, men møter motstand fra ishockeyforbundet. Regelverket slår nemlig fast at de ikke får lov til å hente en ny keeper til klubben på dette tidspunktet av sesongen.

Stivbeint
– Dette er et regelverk klubbene selv har vedtatt. Det gir ikke rom for skjønn heller. Formålet med regelen er at klubber ikke skal forsterke seg foran sluttspillet, forklarer Grete Fjeldstad i ishockeyforbundet overfor Rogalands Avis.

Det betyr at Oilers må kontakte samarbeidsklubben Viking for å skaffe seg en keeperforsterkning. Men reglene sier at spillere kan flyttes oppover i divisjonene etter 1. februar, men ikke nedover igjen.

Og Viking trenger sine keepere i kampen for å unngå nedrykk fra 1. divisjon. Sender de en keeper til Oilers, kan han ikke spille mer for Viking ut sesongen.

Vanskelig situasjon
– Viking vil ikke gi fra seg en keeper. Du kan trygt si at vi er i en knipe, sier sportslig Oilers-leder Pål Higson til avisen.

Det er ikke klart hvor lenge Joni Hallikainen er ute etter skaden han fikk mot Storhamar, men Higson anser det som nesten sikkert at sesongen er over for finnens del.

– Vi må finne ut hvem som kan gi oss tillatelse. Jeg håper presidenten eller forbundsstyret kan si eller mene noe, avslutter Higson.

Søndag møter Stavanger Frisk Asker på hjemmebane.

Følg den 33. serierunden på TV 2 Nettavisen fra kl. 17.00 søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere