Gå til sidens hovedinnhold

Må stoppe idrettsinvalid

Natasja Burgers dro hjem fra dansk håndball i sommer fordi knærne hennes ikke tålte mer. Nå er hun en av Nederlands viktigste spillere i VM.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): Nederlands høyreback Natasja Burgers skulle egentlig vært lagvenninne med Lunde-tvillingene, Marianne Rokne og Isabel Blanco i Aalborg denne sesongen.

Men i sommer sa legene at Burgers' tid som toppspiller var over og 30-åringen vendte hjem til treskolandet. I kveld må Norge stoppe henne og Nederland.

17 mål
Hun har holdt håndballen litt ved like, og da VM-troppen ble tatt ut, var navnet hennes med.

På Nederlands fem første kamper, har hun dunket inn 17 mål, og viser at knærne holder såvidt.

- Hun har bestemt seg for at hun skulle ha med seg et mesterskap før hun trapper ned. Men hun er ikke den Burgers som hun var på sitt beste, forklarer Marit Breivik til TV 2 Nettavisen.

Katrine Lunde kjenner Burgers godt, og er glad for å se henne tilbake på banen.

- Jeg er veldig glad på hennes vegne, for hun var veldig trist da hun forlot oss i sommer. En må egentlig være veldig glad for at hun kan fortsette å spille, sier hun

Trener ikke
Og utover de minuttene hun legger ned på banen, er det ikke mye fysisk aktivitet på den tidligere GOG- og Viborg-spilleren.

- Hun har ikke trent en eneste gang før kamper, så det ser ut som om de trenger henne, ler den norske supermålvakten.

Heller ikke tvillingsøster Kristine, har sett henne i treningstøy utenom kampene.

- Hun gjør ikke så mye mer enn det. Jeg tror ikke hun har det helt godt. Hun ville veldig gjerne hjelpe, så vi får håpe hun ikke ødelegger seg helt, sier hun.

Burgers var en av spillerne som fikk sitt internasjonale gjennombrudd under VM i Norge i 1999, da Nederland blant annet sensasjonelt slo Norge 24-18, en kamp der Burgers og linjespiller Olga Assink var de store spillerne.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted