RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Må ta en Liverpool

Sist oppdatert:
På en dag da Thierry Henry misset, sto Aleksandr Hleb, Robert Pires og Dennis Bergkamp frem og reddet tre poeng. Men 4.plassen er likevel i fare for Arsenal.

ARSENAL-WEST BROMWICH 3-1: Like før pause spilte Hleb vegg med Henry, dro med seg ballen og dunket den forbi WBA-keeper Tomasz Kuszczak. Dermed kunne manager Arsene Wenger og Arsenal-fansen pustet lettet ut etter en omgang med flere misbrukte sjanser.

Til slutt ble det en komfortabel seier, men tre poeng til tross: Det er fremdeles fire poeng opp til Tottenham på 4. plass - plassen som gir Champions League-spill neste sesong.

Kopierer Liverpool

Mye tyder på at Arsenal må «ta en Liverpool» for å bli med i Champions League neste sesong. Liverpool ble nr. 5 i ligaen sist sesong, men seier i den gjeve europeiske turneringen sikret rødtrøyene en Champions League-plass på overtid.

Nå er Arsenal i nøyaktig samme posisjon: På 5.plass i ligaen, og med en finaleplass i Champions League innen rekkevidde. Og der venter eventuelt Barcelona eller AC Milan... Tirsdag spiller Arsenal mot Villareal i den første semifinalen.

Ineffektive

Arsenal scorer ikke like mange mål som for et par sesongen siden, og også mot WBA slet laget lenge med uttellingen. Henry var alene gjennom flere ganger, men skjøt enten utenfor eller ble stanset av gode Kuszczak.

Heller ikke spisskollegaene Robin van Persie eller Reyes var heldige med touchen da de fikk sjansen. Men etter at NIgel Quashie sjokkerte hjemmefansen med å utlikne til 1-1, ble det fart på maskineriet. Pires gjorde 2-1 like etter og Bergkamp, som legger opp etter sesongen, gjorde 3-1 med et flott plassert skudd fra 16 meter.

Det er fremdeles fire poeng opp til Tottenham og 4. plassen, med bare fire kamper igjen å spille. Naborivalen i nord-London virker solide om dagen, men neste helg har Arsenal sjansen til å legge press på Spurs:

Da møtes lagene på Highbury.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere