*Nettavisen* Sport.

Må trene i orkan

FK Haugesund møter skikkelig motvind. Bokstavelig talt.

Nettavisen presenterer for tiden hvert av årets Adeccoliga-lag. Så langt har Bodø/Glimt, Bryne, Hønefoss og HamKam vært i ilden.

Dagens lag er Haugesund, hvor nyansatte Rune Skasfjord redegjør for klimaforhold og speakerendringer.

1. Hvilke nye spillere er kommet?
- Tor Olve Fagnastøl (Mandalskameratene), Svein Tore Brandshaug (Godset), Petter Larsen (Klørenskog), Cameron Weaver (Seattle Sounders), Bjørn Strøm (Tromsdalen), Lars Øvernes (egen stall).

2. Hvilke spillere har forlatt klubben?
- Rune Viken, Patrick Fredhol, Nikki Budalic, Johnny Furdal, Ivar Sandvik, Samuel Mokede, Chrsitian Sæther Moen, Ivan Lauritsen, Morten Molskred, Espen Skogland, Milan Kojic og Morten Hæstad. To på lån er også borte: Rafael Berlinsky og Robert Gorski.

3. Hvilke spillere/spillertyper står på ønskelista?
- Har egentlig gjort unna jobben, vi var tidlig ute. Jeg har vært her et år, og har brukt det til å revitalisere klubben. I spillergruppa har jeg tatt tre sjauer, en da jeg begynte, en i sommer og en etter sesongslutt.

- Nå har vi fått en veldig fin spillergruppe, mange er unge og sultne, blant annet har vi en av landets beste 16-åringer, Håvard Nordtveit, som er kaptein på .

4. Hva er ambisjonene for sesongen?
- Vi skal snart ha en målsettingsdebatt internt i klubben, men målet er i alle fall å bli bedre enn i fjor, da vi ble nummer ni.

5. Hva er programmet frem mot seriestart?
- Vi har to treningssamlinger hvor vi skal spille to kamper, en i Bergen om en uke, og en i Kristiansand i slutten av februar.

- Vi skal dessuten være en uke på La Manga i slutten av mars, ellers foregår det meste av treningen her i Haugesund.

6. Hvordan er treningsfasilitetene?
- Vi har en liten innendørshall på 40 ganger 60 meter, men vi har bare tilgang til den to timer i uka. Utendørs har vi kunstgress, men det er ikke oppvarmet.

- Snø og vind gjør det selvsagt vanskelig. Så langt har vi hatt orkan på nesten alle treningene våre, og selv om jeg synes vi har det bra, så gjør det selvsagt noe med oss.

- Vi blir nok tøffere enn våre motstandere med slike treningsforhold, men samtidig slet vi med en veldig stor andel av bronkitt i fjor. Å trene ute i slike forhold to ganger om dagen har gjort mange sjuke, men nå har vi i alle fall forsterket det medisinske apparatet.

7. Hvor stort er årets budsjett?
- Jeg vet ikke, men lurer på om det ligger på et sted mellom 15 og 20 millioner kroner.

8. Skal stadionet forbedres?
- Nei. Derimot kan det hende at speakeren skal legge opp, sier Skarsfjord spøkefullt.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.