Zdenek Stybar, sykler som tidligere meldt tirsdag, for Quick Step neste sesong.

Det bare fem dager før verdensmesterskapet i cyclocross.

Tsjekkeren vil sykle for Patrick Lefeveres Quick Step til og med 2013-sesongen. 25-åringen er faktisk den eneste rytteren Lefevere har kontrakt med etter denne sesongen, men det er ventet at flere vil forlenge kontrakten innen kort tid.

Les også: Klar for Quick Step

Til tross for at Zdenek Stybar har antydet at han ville sykle vårklassikerne allerede i 2011, ser det ut som at Quick Step gir cyclocrosseren en rolig start. Stybar må faktisk vente helt til slutten av mai med debuten i Quick Step-drakten. Det blir enten Belgia rundt eller Tour of California.

Gjør som Boom
- Det er drøm som blir til virkelighet. Jeg er veldig fornøyd og ser fram til å sykle for Team Quick Step, forklarer Stybar og legger til; - Det er et viktig steg min sykkelkarriere, noe som vil gi meg nye muligheter i proffverden. Det har ikke helt synket inn enda. Jeg har vunnet mye innen cyclocrossen, men jeg ville prøve noe nytt. Jeg er 25 år gammel, og jeg føler at tiden er inne for å teste meg på landeveien. Det betyr ikke at legger bort crossen. Jeg elsker sporten og vil fremdeles være en del av den. Jeg er også optimist når det gjelder London-OL i 2012, da som terrengsyklist i min nasjons farger.

Stybar er ikke den første cyclocross-verdensmesteren som fortsetter karrieren på asfalten. Lars Boom, verdensmester i 2008, har de seneste sesongene satset fullt på landeveien.

- Jeg tar det steg for steg i starten. Jeg må utvikle meg videre, på alle felter. Det er derfor vi har laget et program som ikke gjør meg for opptatt fra start, men som gir meg tid til å utvikles. For øyeblikket konsentrerer jeg meg om søndagens verdensmesterskap. Jeg skal gjøre alt for å vinne det, for meg og Telenet-Fidea. Jeg vil aldri glemme tiden i dette laget. Det startet i 2005, da jeg ble U23-verdensmester her i St. Wendel. Jeg vil slutte ringen her og gi seieren som en gave til laget og sponsorene. Jeg vil takke alle for de fine årene, og nå er det på tide at jeg prøver meg på landeveien, forteller Stybar videre.

Zdenek møter Zdenek
Det er ingen tvil om at den tsjekkiske milliardæren, Zdenek Bakala, gjorde overgangen til Quick Step mulig for Stybar.

- For Tsjekkia er dette stort. Jeg kjenner ikke Mr. Bakala personlig, men jeg kan ikke vente med å møte han, avslutter Stybar.

Quick Step-manager Patrick Lefevere har lenge ønsker seg Stybar. Signeringen av 25-åringen betyr at Lefevere har 27 ryttere i stallen fra første mars.

- Zdenek er et stort talent, sier Lefevere og legger til; - Han ønsket seg denne overgangen til landeveien, og det gir jeg han med glede. Med tanke på alderen var dette en viktig avgjørelse for hans karriere. For vår del vil vi hjelpe han så godt vi kan uten å legge for mye press på han.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED