*Nettavisen* Sport.

Må vrake fire spisser

Foto: (AFP/Scanpix)

Middlesbrough-manager Steve McLaren har et luksusproblem: Hver uke denne sesongen må han vrake fire meget gode spisser.

11.08.05 07:09

Middlesbrough beste plassering i ligaen er tredjeplassen i 1914. Den klarer de ikke å tangere i år heller. Men klubben er på rett vei under Steve McLarens ledelse. Stewart Downing er det første stortalentet som har slått gjennom under den tidligere Manchester United-assistentens ledelse, men flere er på vei.

Fire av spillerne i Englands tropp i sommerens U19-EM tilhørte Boro. En av de beste var høyrevingen James Morrison.

Fremtiden ser med andre ord lys ut.

McLaren rår dessuten over en av ligaens beste angrepsrekker. Seks spisser av høy klasse slåss om de to plassene i førsteelleveren: Jimmy Floyd Hasselbaink, Mark Viduka, Yakubu Ayegbeni, Joseph-Desire Job, Szilard Nemeth og Massimo Maccarone.

Maccarone er tilbake etter utlån, og har ifølge manager McLaren en viktig rolle å spille i Boro.

- Massimo er tilbake og ønsker å slåss om en plass på laget. Hvis vi ikke ville ha ham tilbake, ville han ikke vært her. Jeg har fortalt ham at han kommer til å spille en viktig rolle for oss denne sesongen. Vi hadde trengt ham her i fjor også, sier McLaren til klubbens hjemmeside.

Nigerianske Yakubu er imidlertid i beste startspor. 22-åringen kom fra Portsmouth for 7,5 millioner pund i sommer.

- Yakubu kommer til å være en trussel for alle han møter. I sesongoppkjøringen kunne han lett hatt seks eller sju mål. Forhåpentligvis har han spart målene til sesongen, håper McLaren.

TV 2 Nettavisen tror Middlesbrough vil kjempe om en plass i Uefa-cupen.

Spillere inn: Yakubu Ayegbeni (fra Portsmouth for 7,5 mill. pund), Emanuel Pogatetz (fra Bayer Leverkusen for 1,8 mill).

Spillere ut: Andrew Taylor (på lån til Bradford), Ross Turnbull (på lån til Crewe), Andrew Davies (på lån til Derby), Mark Wilson (gratis til FC Dallas), Boudewijn Zenden (gratis til Liverpool).

Plassering i fjor: 7. plass

TV 2 Nettavisens tips: 6. plass

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag