RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maaseide gir seg etter OL

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Sandvolleyballspilleren Bjørn Maaseide gir seg etter OL i Aten. 36-åringen fra Sandnes vil prioritere jobb og familie de neste årene.

Ni år etter at Maaseide og Jan Kvalheim ble kronet som verdensmestere på Copacabana i Brasil velger nå sandnesmannen å legge ballen langt inn i skapet, etter de olympiske leker i Aten.

I snart femten år har han holdet det gående.

- Den største oppturen var uten tvil den gang Jan og jeg ble verdensmestre i 1995. En utrolig opplevelse, sier Maaseide til TV 2 om det å vinne på den mest kjente stranden i volleyballens ”hjemland”, Brasil.

Tilbake i jobb
Nå skal han tilbake til jobben i sin egen treningssenter kjede, Sport Club. Der skal han bruke de neste ti årene på å utvikle konseptet videre. For inneværende år regner han med å omsette for rundt 50 millioner kroner, i kjeden som teller fem treningssentre i Rogaland.

I slutten av juli spiller han sin siste turnering her hjemme. World Tour kommer til Stavanger og skal fylle hele vågen med tusenvis av glade mennesker.

- Det er klart det blir spesielt å gå av banen der etter siste kamp. Imidlertid må det en gang ta slutt, og det har jeg bestemt meg for er etter Aten.

- Det er forresten litt spesielt å spille alle turneringer for tiden. For på hver eneste plass vet jeg med meg selv at det er siste gang jeg spiller.

Opp og ned
Maaseide og makker Iver Horrem har variert i prestasjonene denne sesongen. Sesongens beste prestasjon var kanskje femteplassen i EM som ble arrangert forrige helg. I World Tour har duoen en niendeplass som det beste denne sesongen.

Hvilken makker som blir med Iver Horrem videre er ikke klart. Maaseide ser flere muligheter

- Ja, det finnes flere som kan gå inn og gjør en god jobb. Vegard Høidalen eller Jørre Kjemperud er to navn. Et annet par som kan være spennende er Iver Horrem sammen med Tarjei Skarlund, sier Maaseide.

- Et problem er imidlertid at det i Norge knapt finnes lange volleyballspillere utendørs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere