*Nettavisen* Sport.

Maaseide tok farvel

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix

Tapte sin siste kamp på hjemmebane.

Sandvolleyballparet Bjørn Maaseide og Iver Horrem var i aksjon under Stavanger-VM onsdag, da de møtte sveitsisk motstand. Men oppgjøret endte med tap, og det norske paret har dermed tapt alle sine tre kamper.

Sveitserne vant kampen med sifrene 21-19, 21–17.

Farvel til Maaseide
Dette var for øvrig Maaseides siste kamp i Stavanger. 41-åringen har spilt 164 kamper i verdensserien – 70 av dem sammen med Iver Horrem.

– Dette er min siste kamp i Stavanger. Selv om vi tapte, var det ganske bra. Det var kjekt å spille utpå der, og det er noe jeg vil huske hele livet, sa Maaseide til NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

Maaseides storhetstid var imidlertid sammen med Jan Kvalheim. På 1990-tallet spilte duoen 93 turneringer sammen, var på pallen hele 19 ganger, og vant sju turneringer. Den største triumfen var EM-tittelen i 1994.

Kan fortsatt gå videre
Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr spilte også onsdag, men nådde ikke opp mot den brasilianske duoen Bruno/Marciel, og ble feid av banen med sifrene 21-12, 21–15

De norske gutta har likevel fortsatt gode sjanser til å avansere til hovedrunden. Til tross for to tap og én seier i gruppespillet, kan de gå videre ved hjelp av at andre kamper går deres vei.

– Vi har hatt én god og to middels kamper. Jeg har sagt det hele tiden at dette mesterskapet kommer litt tidlig for oss. Neste år på samme tid, vil vi holde et langt høyere nivå, garanterer Skarlund til NTB.

Skarlund/Spinnangr er avhengig av at enten oppgjøret mellom Gabathuler/Wenger og Kulinich/Dyachenko i gruppe J ender 2–1 eller 1-2, slik at begge vinner et sett, eller så må tyske Klemperer/Koreng slår tsjekkiske Biza/Rotrekl i gruppe F.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.