*Nettavisen* Sport.

Madrid Masters i tennis avlyst

 

Det blir ikke noe av storturneringen Madrid Open i tennis i år. Den er avlyst på grunn av koronaviruset. Foto: Bernat Armangue, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Storturneringen Madrid Open i tennis er avlyst på grunn av et nytt oppsving i smittetilfeller i Spania. Turneringen var utsatt fra mai til september.

Tirsdag ble det klart at turneringen ikke avvikles i år. Det er en av de største grusturneringene. Den er åpen både for kvinner og menn, og for mennenes del er det en av Masters 1000-turneringene.

Arrangøren opplyser at det er på myndighetenes anbefaling at de velger å avlyse turneringen.

– Som følge av sterke anbefalinger fra lokale helsemyndigheter, og etter å ha overvåket situasjonen i flere måneder, ser vi ikke noe annet valg enn å avlyse turneringen på grunn av den kompliserte situasjonen covid-19 fortsetter å skape i alle henseende, heter det i en uttalelse.

– På grunn av økning i smittetilfeller har myndighetene i Madrid truffet flere nye tiltak for å motvirke spredningen, deriblant et forbud mot folkeansamlinger på flere enn ti personer. Dette reduserer utsikten til å kunne gjennomføre turneringen i september.

Tidligere er det planlagte Davis Cup-sluttspillet i Madrid i november utsatt til neste år.

ATP og WTA jobber videre med en revidert terminliste for høsten.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.