Mads Østberg uten klaff i Rally Portugal

KLAFFET IKKE: Mad Østberg.

KLAFFET IKKE: Mad Østberg. Foto: Micke Fransson (TT / NTB scanpix)

- Følte det var ekstra glatt på det løse underlaget helt fra morgenen av.

Mens Andreas Mikkelsen er med i tetkampen i Rally Portugal og kjemper om seieren, har det ikke vært klaff for Mads Østberg.

Før de tre siste etappene søndag, ligger han på en åttendeplass sammen med kartleser Jonas Andersson. Han hadde håpet på en opptur lørdag, men den kom ikke.

De første dagene av rallyet har han ligget som bil nummer to på veien, og det har han lidd under. Lørdag kjørte han ut som bil nummer fem, etter at noen som var ute av rallyet tidligere, kom tilbake til start igjen, men heller ikke det hjalp stort.

Han forklarer selv hvordan kjøringen var lørdag:

- Vi hadde en god følelse gjennom hele lørdagen, men følte det var ekstra glatt på det løse underlaget helt fra morgenen av. Derfor kom ikke tidene våre opp på det nivået vi hadde forventet.

- Årsaken var at vi hadde et avvik i det set up-et vi hadde planlagt for løpet. Det gjorde at bilen ikke fungerte som den skulle i de glatte partiene. Det var egentlig ganske rart, for mellomtidene våre varierte veldig på en og samme fartsprøve, forklarte Østberg etter at lørdagens kjøring var over.

- Nå er håpet at vi skal kjøre oss opp et par plasser på de tre fartsprøvene søndag. Det er realistisk, dersom vi unngår problemer, sa Østberg.

Rally Portugal avsluttes med tre fartsprøver på 53 kilometer første pinsedag, altså søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.