Mageplask for Anja

Foto: SERGEY PONOMAREV / AP

Anja Pärsson måtte for første gang i VM droppe gullfeiringen.

13.02.07 22:20

VM-vinneren fra St. Anton i 2003 fikk drahjelp fra pappa Anders i førsteomgangen. Det var nemlig han som hadde stukket løypa. Men det var dagen da 25-åringen viste seg fra en mer menneskelig side, enn under mesterskapets første grener.

For tirsdag ble det bare nesten for Tärneby-løperen. I første omgang endte hun 44 hundredeler bak regjerende OL-mester Julia Manchuso. Hun kjempet innbitt for å ta inn forspranget, og var i ledelsen med 63 hundredeler ved første mellomtid.

Satset alt
Kort tid etter falt selveste VM-dronningen, da hun endte på innerski. Anja endte dermed på magen nedover traseen, og fallet sto ikke i stil med den glade feiringen i målområdet norske TV-tittere har blitt så vant til den siste tiden.

- Det er VM. Man må risikere alt. Men det var synd, fordi det kjentes veldig bra ut, sa Anja Pärson til NRK etter målgang.

Men Sverige som alpinnasjon var langt i fra slagen. Både Maria Pietelä-Holmner og Anna Ottoson angrep bakfra. Best gjorde 20-årige Pietelä-Holmner det. Med alle løperne i mål måtte hun sjokkert innse at hun hadde rasket med seg sølvmedaljen.

- Det er som en dröm, sa hun til SVT.

Foto: SVEN NACKSTRAND / AFP

- Løpet mitt var full gass hele veien, og det gikk jo bra! Jeg husker ikke så mye av det.

Anja Pärson var naturligvis en av de første i gratulasjonskøen.

- Det er kjempekult for Maria. Hun kjørte skikkelig stabilt i dag. Det er bare å nyte av Maria nå. Det er dette vi har jobbet for, sier Pärson.

Østerriksk jubel
I tillegg kjørte Anna Ottoson godt. Til slutt endte hun på syvendeplass.

Svensk jubel til tross. Det var en annen alpingigant som våknet til live tirsdag kveld. Nicole Hosp vant en ren utklassingsseier. VM-gullet ble sikret med 81 hundredelers margin ned til Pietelä-Holmner. Det var utrolig nok årets første VM-gull til den østerrikske alpingjengen. Bronsemedaljen gikk til Denise Karbon (Italia).

Amerikanske Julia Mancuso maktet ikke å holde stilen gjennom hele konkurransen. Det endte opp med en femteplass for fjorårets OL-vinner i storslalåm.

PS! Nina Løseth endte på 30. plass i VM-debuten, 4,62 bak vinnertiden. Storesøster Lene ble 38. Drøye syv sekunder bak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag