*Nettavisen* Sport.

Mageplask for Molde

Foto: Jarl Rehn-Erichsen / Scanpix

Tittelutfordreren har null poeng etter to kamper. Søndag slapp de inn tre mot en dumpekandidat.

21.03.10 22:24

SANDEFJORD-MOLDE 3-1: Nettavisen var freidig nok til å tippe Molde som seriemester i 2010, og for all del, det er fortsatt 28 runder igjen av årets serie. Men – å si at det ser lyst ut, er å ta en smule i.

Hjemme mot Rosenborg var moldenserne riktignok anstendige, og horrible forhold ga liten grunn til å avsi noen dom over Kjell Jonevrets disipler. Mot Sandefjord kan man ikke skylde på forholdene, og skal en foreløpig dom avsies, blir den ikke mild:

Et år, seks poeng tapt
Molde står nemlig med null poeng og fem baklengs etter to serierunder, og slik holder ikke hvis planen er å gi Rosenborg kamp til døra.

Mot Sandefjord så det lovende ut da Magne Hoseth ga bortelaget ledelsen tidlig i førsteomgangen. Den var fortjent nok, men i andreomgangen gikk det meste galt for moldenserne. Først fikk Samir Saric stå umarkert i Moldes sekstenmeter og dytte inn utligningen. Verre skulle det bli, og av sine egne skal man ha det. Den Molde-innleide Sandefjord-spissen Rune Ertsås stupte inn 2-1 drøyt kvarteret før slutt, og bare to minutter senere fikk Saric muligheten igjen, og laget 3-1 etter et Sandefjord-frispark.

For ordens skyld: I fjor fikk Molde sølv, og hadde seks poeng etter to kamper. Nå har de null, og ligger tredje sist.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarl Rehn-Erichsen / Scanpix

- Molde ledet fortjent i førsteomgangen, men Sandefjord spilte herlig fotball i andre, og vinner fortjent, sier NRK-ekspert Hallvar Thoresen om kampen.

Kjelle Jonevret var naturlig nok ingen lykkelig mann etter kampen.

- Det klart vi skulle fått et bedre resultat i dag. Men fotball gjør vondt. Sandefjord var aggressive og vi var passive. Vi trodde det skulle gå til av seg selv, sie Molde-treneren til TV2.

- Fikk humør inn i gruppa
Den tidligere Sandefjord-kapteinen Espen Nystuen er naturlig nok langt mer fornøyd med utfallet.

- Vi slapp opp litt på treningene denne uka, fikk litt humør inn i gruppa, og gjorde litt sosiale greier sammen.

Resultatet så man etter hvert også på banen.

- Jeg synes egentlig ikke vi slipper Molde til så mye i første, selv om de har ballen en del. I andre så valser vi over dem, og de går fullstendig i oppløsning, men det er fordi vi var veldig gode i dag, sier Nystuen til Nettavisen.

Likevel advarer Sandefjord-kapteinen supporterne mot å ta av.

- Fra i fjor høst er det flere spillere som vi har mistet, samtidig som vi har flere skader. Det vil ta tid før vi får et godt og stabilt angrepsspill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.