Mageplask kostet Thorpe nytt OL-gull

Svømmestjernen Ian Thorpe mistet balansen og falt i vannet før 400-meteren i det australske mesterskapet. Det koster 21-åringen trolig et OL-gull.

27.03.04 19:51

For berøring av vannet før start er ikke lov og fører til diskvalifikasjon. Og i Australia må utøverne kvalifisere seg i det nasjonale mesterskapet. Dermed kan ikke Thorpe tas ut til å representere Australia på distansen i Aten til sommeren.

Stjernen forsøkte fortvilt å forklare juryen at han falt fordi han hørte en lyd, men overbalansen ble tolket som tjuvstart og anken ble avvist.

Ian Thorpe er verdensmester både på 200- og 400 meter fri. Han regnet med å få svømme begge distanser, samt 100 meter i sommerens OL. Nå må han nøye seg med 100- og 200 meter, samt stafettene.

Grant Hackett vant 400-meterfinalen i Thorpes fravær. Han kvalifiserte seg dermed til OL på distansen sammen med toer Craig Stevens. Hackett er regnet som gullfavoritt i Aten.

- Skuffende at ikke Ian fikk svømme finalen, og det kommer til å bli enda mer skuffende i Aten. Jeg kan vanskelig forestille meg hvor skuffet han må være selv, sa Hackett, ifølge NTB-Reuters.

Thorpe selv var så nede at han ikke ønsket å uttale seg om episoden. I 1998 ble han tidenes yngste verdensmester i svømming på hjemmebane i Perth i 1998. Da var han 15 år gammel og har siden dominert 400 meter fri. Verdensrekorden har vært hans siden august 1999.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag