Gå til sidens hovedinnhold

Mageplask kostet Thorpe nytt OL-gull

Svømmestjernen Ian Thorpe mistet balansen og falt i vannet før 400-meteren i det australske mesterskapet. Det koster 21-åringen trolig et OL-gull.

For berøring av vannet før start er ikke lov og fører til diskvalifikasjon. Og i Australia må utøverne kvalifisere seg i det nasjonale mesterskapet. Dermed kan ikke Thorpe tas ut til å representere Australia på distansen i Aten til sommeren.

Stjernen forsøkte fortvilt å forklare juryen at han falt fordi han hørte en lyd, men overbalansen ble tolket som tjuvstart og anken ble avvist.

Ian Thorpe er verdensmester både på 200- og 400 meter fri. Han regnet med å få svømme begge distanser, samt 100 meter i sommerens OL. Nå må han nøye seg med 100- og 200 meter, samt stafettene.

Grant Hackett vant 400-meterfinalen i Thorpes fravær. Han kvalifiserte seg dermed til OL på distansen sammen med toer Craig Stevens. Hackett er regnet som gullfavoritt i Aten.

- Skuffende at ikke Ian fikk svømme finalen, og det kommer til å bli enda mer skuffende i Aten. Jeg kan vanskelig forestille meg hvor skuffet han må være selv, sa Hackett, ifølge NTB-Reuters.

Thorpe selv var så nede at han ikke ønsket å uttale seg om episoden. I 1998 ble han tidenes yngste verdensmester i svømming på hjemmebane i Perth i 1998. Da var han 15 år gammel og har siden dominert 400 meter fri. Verdensrekorden har vært hans siden august 1999.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett