RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mageproblemer for Hushovd

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET
Sist oppdatert:
Tyske Steffen Wesemann, som sykler for T-Mobile, vant Flandern Rundt søndag. Thor Hushovd endte langt bak teten, og fikk trøbbek med magen etter målgang.

Nordmannen var over to minutter bak Wesemann. Kurt Asle Arvesen kom ikke inn blant de femti beste.

Flandern Rundt er det andre av totalt ti løp i verdenscupen. Wesemann var best i sprinten mot belgierne Leif Hoste (Lotto) og Dave Bruylandt (Chocolat Jacques), som endte på henholdsvis andre og tredje plass.

Magekramper
Trioen gikk i brudd da det gjensto 17 kilometer å sykle. I mål var de bare noen små sekunder foran en ny trio, for hovedfeltet fulgte et halvt minutt bak.

Fem minutter etter målgang i Flandern rundt søndag hogg kramper til i Thor Hushovds mage. 26-åringen utelukker ikke at han kan være matforgiftet.

- To av lagkameratene mine sliter med det samme. Det kan være at vi fikk i oss noe på hotellet før start som ikke var helt bra, sier Hushovd til NTB.

Han følte seg svært lite opplagt noen timer etter rittet og ble fôret med tabletter for å få bukt med magesmertene.

Credit Agricole-proffen ble "tatt på senga" av et tremannsbrudd som holdt til mål i Flandern rundt. Han var ikke den eneste av forhåndsfavorittene som ble overrasket i det beinharde verdenscuprittet

Perfekt løp
Hushovd kjørte inn med hovedfeltet og endte på en skuffende 38. plass i verdenscuprittet.

- Jeg kjørte et perfekt løp, men gikk tom da 20 kilometer gjensto. Jeg var sjanseløs opp de to siste bakkene. Muligens kan jeg ha spist for lite underveis. Kjedelig at det skulle skje her, mente Grimstad-mannen.

Flandern Rundt var et av Hushovds uttalte hovedmål i vårsesongen. Forrige uke imponerte han med rå styrke i etapperittet Criterium International, der Hushovd endte på 5. plass.

- Styrken er der ennå. Jeg hadde aldri problemer da det gikk fort, sa han.

Onsdag går det litt mindre løpet Gent – Wevelgem. Neste søndag går verdenscuprittet Paris – Roubaix over 26 mil. Der vil Thor Hushovd ha revansj.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere