RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Magevirus stopper Bjørndalen

Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen er sistemann ut med magesjau.

Tirsdag ble det kjent at store deler av langrennseliten risikerer å miste sesongåpningen på Beitostølen kommende uke som følge av magesykdom de pådro seg under høydesamlingen i Val Senales.

Der var også tidenes beste skiskytter, Ole Einar Bjørndalen. Han har heller ikke sluppet unna.

- Det medisinske apparatet har tatt prøver av ham og har gitt beskjed om at han må trene rolig eller stå over treningsøktene. Det betyr at han ikke rekker samlingsstart på Sjusjøen i morgen (torsdag), sier landslagstrener Torgeir Bjørn til Nettavisen.

Får konsekvenser
Etter planen skulle Bjørndalen gått langrenn lørdag og skiskyting søndag på Beitostølen, det virker mindre sannsynlig nå.

- På grunn av mageviruset vil han ikke ha normal trening denne uken, og neppe kunne konkurrere på Beitostølen. Siden viruset oppsto under hard trening i høyden, synes det å ha rammet hardere enn normalt. Det vil derfor ta lengre tid enn vanlig å bli restituert. Det er nå viktig for ham å ta det helt rolig i en periode. Uansett må han ha en god treningsuke etter sykdommen før det blir aktuelt å konkurrere, sier Lars Kolsrud, skiskytternes kontaktlege på Olympiatoppen, i en pressemelding.

Bjørn er ikke like kategorisk i sine uttalelser.

- Det er ikke avklart om han står over eller ikke. Han har følt seg litt slapp og det har med magesykdommen å gjøre. Men den endelige avgjørelsen tar landslagslegen, sier han.

Tilbake i slag
Emil Hegle Svendsen, Alexander Os og Rune Brattsveen er alle friske og har sluttet seg til samlingen på Sjusjøen. Mens Halvard Hanevold og landslagssjef Mikael Löfgren slutter seg til troppen torsdag.

- Emil har ristet av seg sin sykdom og så i hvert fall ut til å være i godt slag under den økten vi gjennomførte i dag, sier Bjørn.

Hovedsakelig er det testing av ski og trening utøverne skal igjennom på Sjusjøen, før de setter kursen mot Beitostølen onsdag.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere