Gå til sidens hovedinnhold

Magic & co. kjøpte Dodgers

Los Angeles (NTB-AFP): En gruppe under ledelse av NBA-legenden Magic Johnson fikk tilslaget på baseballklubben Los Angeles Dodgers for 2 milliarder dollar.

Det tilsvarer 11,4 milliarder kroner og er den høyeste pris som er betalt for en nordamerikansk sportsklubb. Handelen omfatter ikke engang Dodger Stadium, som ble kjøpt for 150 millioner dollar (855 millioner kroner) i en separat handel.

Johnson førte Los Angeles Lakers til fem NBA-titler før han i 1991 avsluttet sin aktive karriere. Det gjorde han etter å ha offentliggjort at han var HIV-positiv.

Han har senere vært Lakers-trener i en periode før han med stort hell konsentrerte seg om en ny tilværelse som forretningsmann.

- Jeg akter å bygge på den fantastiske grunnmuren bygd under Frank McCourts eierskap, og vi vil føre Dodgers tilbake til første side av sportsbilaget, sa Johnson.

Ved siden av å kjøpe klubben og arenaen vil Guggenheim Baseball Management, som ledes av Johnson, sikre seg parkeringsplassene og andre eiendommer rundt stadion for 150 millioner dollar slik at total pris blir 2,3 milliarder dollar. (©NTB)

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget