*Nettavisen* Sport.

Magisk aften på Highbury

Det ble kattens lek med musa på Highbury, der Arsenal tok sesongens største seier i Premier League.

14.01.06 20:48

ARSENAL-MIDDLESBROUGH 7-0: Arsenal har hatt problemer i årets sesong, og ligagullet ser ut til å være godt utenfor rekkevidde. Men laget er fortsatt i stand til å beruse hjemmepublikummet på Highbury.

Full guffe fra start
Mot Middlesbrough startet presset umiddelbart etter at dommeren blåste fløyta for første gang. De burgunderkledde vertene raste i angrep, med tempo og fart i pasningsspillet.

Det tok tjue minutter før laget tok ledelsen. Thierry Henry scoret på en nydelig volley på Ljungbergs innlegg. Og det tok bare to minutter før ledelsen var doblet. Philippe Senderos headet Reyes' corner kontant i mål.

Reyes var igjen arkitekten ved mål nummer tre. Pasningen fram til Henry var perfekt, og franskmannen gjorde ingen feil alene mot Bradley Jones. Det skulle bli 4-0 også før pause. Robert Pires ville være med på målfesten, og skrudde ballen strålende i lengste kryss. Nok et fantastisk Arsenal-mål.

Endelig Hleb
Selv om kampen forlengst var avgjort, tok Arsenal ikke foten av gasspedalen etter pause. Gilberto Silva headet inn 5-0, og Henry fullførte sitt hat trick til 6-0.

Aleksandr Hleb har ikke vært noen stor suksess i Arsenal-trøya i år, men hviterusseren fikk æren av å sette i kampens siste scoring i festaftenen på Highbury.

- Dette har uten tvil vært min tøffeste dag som manager i Middlesbrough, innrømte Steve McClaren til BBC etter stortapet.

Thierry Henry har nå scoret 150 mål i Premier League, og har med det bare Robbie Fowler (155), Andy Cole (183) og Alan Shearer (254) foran seg på listen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.